RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (SCANPIX)

- Forbudt å fange laks med hendene

Sist oppdatert:
Da Odd Magne Sæterøy vippet i land en laks på 2,7 kilo med hendene, brøt han faktisk loven.

Informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger og Fiskerforbund vil ikke lage noen stor sak av det. Men han bekrefter at det ikke er tillatt å fange laks med hendene.

- Det er forbudt. Laksen i Norge er gitt et spesielt vern, hvor det blant annet er fastslått at det ikke er lov å fange laks med hendene. Det gjelder også i sjøen, sier Farstad til TV 2 Nettavisen.

Odd Magne Sæterøy fra Kortgarden rett utenfor Molde sto her om dagen for å fange fisk til sine katter, da han fikk øye på en stor laks rett foran beina på seg. Med hendene fikk han vippet laksen på 2,7 kilo på land – og den endte på middagsbordet.

- Det var trolig en vinterstøing som hadde rota seg så langt inn mot land. Men det er som sagt ikke tillatt å ta den med henda.

- Så skulle man selv oppleve dette, så får man foreta en kjapp artdefinering før man stikker hånda under buken på den, sier Farstad til TV 2 Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere