RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Holsvik (Rogalands Avis)

- Hvor er alt smøret blitt av?

Sist oppdatert:
Stig Tore Pedersen på Rema 1000 på Storhaug i Rogaland klarer ikke fylle opp smørhyllen fort nok.

Han tror grunnen er at lavkarbo for alvor er kommet til Storhaug.

På Rema 1000 på Storhaug er det ikke en Bremykt-pakke å oppdrive. Hver gang butikken får vareleveranse, går det ikke lenge før hyllene igjen er ribbet for Bremykt og meierismør.

Franchisetaker Stig Tore Pedersen forteller at dette har vært et problem siden i sommer. Han forsto først ikke hva som var grunnen.

- Jeg fikk spørsmål hele tiden om hvorfor det var tomt. Jeg har svart at det var vanskelig leveringssituasjon for det har vært lite melkefett på markedet, sier han til Rogalands Avis.

  • Hva mener du om lavkarbodietten? Er dette en fornuftig måte å gå ned i vekt på? Si din mening under artikkelen!

Så oppdaget han at det var en sammenheng mellom varene som fyker ut av hyllene, og såkalt lavkarbokosthold.

For selv om det er lite melkefett på markedet, hadde det gått greit hvis ikke alle skulle spise lavkarbo, mener Pedersen.

- Jeg tror at hvis ting hadde vært normalt, så hadde det vært nok, sier han.

Lavkarbokosthold betyr at man spiser mindre karbohydrater ved å redusere eller kutte ut brød, sukker, poteter, pasta og ris fra kostholdet. Til gjengjeld kan man spise mer mat med mye fett og proteiner.

- Det er to typer smør som er bra å spise i lavkarbo. Det er meierismør og Bremykt. Det er vanligvis et jevnt trykk på Bremykt, men meierismør går det normalt ikke så mye av. Derfor merker vi det godt, sier han.

Smør, avokado og sukkererter
I tillegg til økt salg av Bremykt og meierismør har Pedersen også merket salgsoppgang på andre lavkarbovarer.

Hittil i år har avokadosalget gått opp med 40 prosent og salget av cottage cheese er oppe 31 prosent.

- Det virker som lavkarbo er kommet til Storhaug, sier han.

Prix på Våland har også hatt tomt for smør. Men butikksjef Sivert Slettebø mener det er på grunn av leveringsproblematikk, og ikke hamstring blant folk.

- Jeg har ikke lagt merke til at folk kjøper spesielt mye smør, sier han.

Økt etterspørsel
Kommunikasjonssjef i Tine, Lars Galtung, forteller at det har vært lite melk i markedet.

- Det er en utfordring siden norske kyr har produsert 20.000 liter mindre melk i år enn vanlig. Dette er på grunn av dårlig kvalitet på grovfôret, sier han.

I tillegg har etterspørselen på melkevarer som smør, fløte, rømme og cottage cheese økt.

- Vi opplever stor etterspørsel etter disse produktene fra Tine, sier han.

Denne saken er levert av Rogalands Avis.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere