RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Islendinger vil ha mer Fjord-aksjer

Sist oppdatert:
Den pengesterke islandske Fjord-partneren Samherji vurderer å kjøpe flere Fjord-aksjer
Det er Intrafish som melder dette.

Avisen skriver at Samherji ønsker å være en pådriver for konsolideringen i fiskerinæringen. Bakgrunnen for at islendingen igjen er ute etter Fjord-aksjer er Fjords salgsselskap Pieters. Dette selskapet gir bred tilgang til kundene i EU-markedet.

- For øyeblikket er det vanskelig å si om Samherji har planer om å kjøpe en større andel av Fjord. Samherjis merittliste sier oss at Samherji ville være interessert i å sikre seg flere aksjer i Fjord, ettersom det i stor grad har vært Samherjis taktikk å gjøre strategiske kjøp i andre selskaper. For Samherji tror jeg det er viktigere for tiden å få tilgang til Fjords kompetanse, distribusjonskanaler og markeder. Det vil ikke komme som noen overraskelse om Samherji i fremtiden vil kjøpe flere aksjer i Fjord, men jeg antar dette vil skje i forbindelse med Fjords opsjon til å kjøpe opp inntil 50 prosent av Samherjis oppdrettsaktivitet på Island, sier analytiker Stefán Broddi Gudjónsson ved Islandsbanki.

I dag har islendingene en beskjeden eierandel på 2,9 prosent i Fjord.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere