RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En av de ambassadeansatte prøver seg på rakfisk.
En av de ambassadeansatte prøver seg på rakfisk. Foto: Den amerikanske ambassaden (Skjermdump).

- Jeg har blitt advart mot dette

Sist oppdatert:
Amerikanere prøver seg på norsk, tradisjonsrik julemat. Se video.

De ansatte ved den amerikanske ambassaden i Oslo ofrer så å si smaksløkene i ambassadens årlige julehilsen til det norske folk.

Se videoen nederst i saken.

De ansatte blir servet tradisjonelle julemåltider som lutefisk, rakfisk, cabaret og smalahove, mens det hele blir filmet til vår fornøyelse.

- Det er nok ikke førstevalget mitt, sier Jim, som er ambassadens chargé d’affaires, når han prøver en bit av cabaret.

Ambassadepersonalet må også gjennom en rekke andre juleklassikere som sennepssild, raspeballer og pinnekjøtt. Reaksjonene er blandet, men den norske julematen får også noe ros.

- Rakfisk. Jeg har hørt om dette. Jeg har faktisk blitt frarådet å spise dette, sier Luke, som er kommunikasjonsrådgiver ved ambassaden.

- Ugh, sier Alicia når hun prøver rakfisk.

- Er dette fisk eller gelé? sier en av amerikanerne i det han putter en bit lutefisk i munnen.

Deretter prøver de seg på raspeballer.

- Det ser ut som en kattehjerne, sier Luke.

- Det smaker som tapetlim, sier en annen ambassadeansatt.

Ribbekjøttet blir imidlertid godt mottatt av amerikanerne.

- Dette lukter som jul, sier en av dem.

Pinnekjøtt får også blandede kritikker.

- Jeg vil ikke fornærme halve Norge, men jeg mener at halve befolkningen som spiser ribbe, har valgt riktig, sier en ambassadeansatt.

Deretter er det smalahovud som står for tur på menyen.

- Jeg kan se øyet, sier en av dem.

Andre synes det smaker godt.

Akevitten får også blandet mottagelse. En av dem synes akevitten minner mest om hjemmebrent.

(Se videoen under avstemningen).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere