RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

- Kjøper du biff i Norge, får du ku

Sist oppdatert:
Christian Tybring-Gjedde foretrekker importbiff og advarer mot norsk biff.

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde har vært i hardt vær den siste tiden, etter flere harde debatter om kultur og innvandring.

I spalten «Min uke» har Dagens Næringsliv snakket med Tybring-Gjedde. Der gjentar han sitt standpunkt om at dagens innvandring ikke er kulturelt bærekraftig.

- Jeg er redd for at dagens norske kultur - feiring av tradisjoner og høytider, forsvinner. Og at vi segregeres mer og mer, at den nasjonale enhetsfølelsen, tilhørigheten og stoltheten over Norge forvitrer, sier Frp-politikeren til DN.

Advarer mot norsk biff
Spalten tar også for seg litt mer hverdagslige ting, som en spesiell hilsen, helgens gjøremål og hva Tybring-Gjedde ville servert gode venner på en lørdagskveld.

Og det er på det sistnevnte spørsmålet Frp-politikeren kommer med en noe oppsiktsvekkende uttalelse. Han forteller at han er glad i en ordentlig biff, men advarer mot å kjøpe norsk biff.

- Biffen skal gjerne være importert og med bra kvalitet. Saftig og rød. Kjøper du norsk, risikerer du å få ku, mener Tybring-Gjedde.

49-åringen vil imidlertid ikke bare ha utenlandske varer, og forteller at det norske elementet i måltidet er multer.

Les også:

Skaper store reaksjoner
Nettavisens Facebook-side har ikke reaksjonene latt vente på seg. Der finnes det både folk som er enig og folk som er uenig med Tybring-Gjedde.

- Han kan tydeligvis ingenting om kjøtt. Ku er mye mørere enn okse, import eller ikke. La ham beholde den tørre oksebiffen sin, skriver Egil.

- Vet denne mannen hva han prater om, eller er det kun jåleri? Alle vet jo at kukjøtt er vesentlig rødere enn okse, skriver en annen.

Det er imidlertid mange som er enig med Frp-politikeren.

- Forstår godt hva han mener. Det er synd, men har veldig ofte fått dårlig (seig) norsk ytrefilet, skriver Hans.

- Jeg er ikke enig i alt Tybring-Gjedde sier, men dette har han helt rett i, skriver en annen bruker.

Noen syns det er spesielt at en som er en sterk forsvarer av norsk kultur, kommer med en slik kritikk.

- Å spise ku i Norge har vi gjort i generasjoner i Norge. Ergo er det vel en norsk tradisjon og matkultur? spør Jane.

- Forsvareren av norsk kultur kjøper ikke norsk mat, he, he, skriver Bjørn-Tore.

Hiv deg på diskusjonen her!

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere