RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kuttet ikke renten, dustene

First Securities er misfornøyd med at den europeiske sentralbanken ECB og sentralbanksjef Wim Duisenberg (bildet) ikke kuttet renten i går, og gir i dagens makrorapport uttrykk for det under tittelen "ECB kuttet ikke, dustene"
Sist oppdatert:
Heller ikke First Securities trodde på forhånd på kutt, men meglerhuset mener den europeiske sentralbanken på gårsdagens rentemøte burde kuttet styringsrenten, som nå ligger på 2,75 prosent.

First påpeker likevel at sentralbanken åpnet døren på gløtt ved å si at risikoen for at veksten blir for lav er økt siden forrige møte.

Uansett mener First det finnes en mengde argumenter for å kutte euro-renten, blant annet at euroen er styrket mot dollar og at det er økende eksportoverskudd for ØMU-området. I tillegg kommer laber vekst, dårlig forbrukertiltro, økende ledighet, fallende kredittvekst og en inflasjonsfare som er blitt borte. Samtidig må finanspolitikken strammes til i flere EU-land.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere