RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lediggang gir mer kriminalitet

Oslo (NTB): Unge menn som mister jobben har høyere risiko for å bli siktet for kriminalitet enn jevnaldrende som er i arbeid.

De er unge, ugifte, og når bedriften de jobber i stenger, øker sannsynligheten for at de skal begå volds-, trafikk- eller rusrelatert kriminalitet. Det er noen av funnene i en fersk gjennomgang foretatt av Statistisk sentralbyrå (SSB).

Forskerne har sett på sammenhengen mellom nedbemanning på slutten av nittitallet og lovbrudd på begynnelsen av totusentallet, og mener sammenhengen er klar: Sammenlignet med jevnaldrende som beholder jobben, er sannsynligheten for å bli siktet for kriminalitet 14 prosent høyere blant nedbemannede, skriver Vårt Land.

Analysene viser at ansatte i bedrifter som legger ned, ikke begikk flere lovbrudd enn andre før bedriftsnedleggelsene.

Men vinningskriminaliteten øker ikke blant de oppsagte, noe forskerne fra SSB setter i sammenheng med et annet funn: At bedriftsnedleggelse har ubetydelig effekt på de oppsagtes inntekt, trolig som følge av gode trygde- og forsikringsordninger og lav generell arbeidsledighet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere