RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nigeria bombet begravelse i nabolandet Niger

Det var nigerianske militærfly som ved en feil bombet en begravelse i nabolandet Niger, hevder lokale kilder. Minst 36 sivile ble drept i angrepet.

Bombeangrepet i landsbyen Abadam skjedde tirsdag. Landsbyens viseordfører Youram Ari sier til en nigersk TV-kanal at fargen på flyene tyder på at de var fra Nigeria.

Nigerske militærkilder i en landsby i nærheten sier mannskapet på flyene trolig antok at de sørgende i begravelsen var opprørere fra ekstremistgruppa Boko Haram.

Myndighetene i Nigeria har ikke kommentert hendelsen, og regjeringen i Niger har satt i gang en gransking. Begge landene deltar i kampen mot Boko Haram, som i hovedsak operer i Nigeria.

Onsdag hevdet militæret i Nigeria at de har drept over 300 Boko Haram-krigere i en operasjon for å gjenerobre elleve byer og landsbyer denne uken.

Boko Harams framrykking i Nigeria og angrep i flere av nabolandene har skapt stor uro. Nigeria, Niger, Tsjad, Kamerun og Benin har besluttet å etablere en multinasjonal styrke med 8.700 soldater for å bekjempe opprørerne.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere