RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn rekruttert av islamister i Somalia

Oslo (NTB): Minst 13 ungdommer fra Oslo skal ha blitt rekruttert av den islamistiske Al-Shabab-bevegelsen i Somalia. To av dem, som er norske statsborgere, skal ha blitt arrestert.

Det er Ap-politikeren Elvis Nwosu som forteller TV 2 at han i forrige uke ble oppsøkt av somaliske ledere i Oslo som er bekymret for at ungdommer med somalisk bakgrunn blir rekruttert av sympatisører av Al-Shabab.

Amerikansk politi har tidligere avslørt at Al Shabab har rekruttert somalisk ungdom i USA. Minst en amerikansk statsborger av somalisk bakgrunn er drept i det krigsherjede landet.

Nwosu fikk høre at minst 13 ungdommer har reist fra Norge for å slåss sammen med Al-Shabab i Somalia. Informasjonen har de somaliske lederne gitt videre til norsk politi.

De to som skal være arrestert i Mogadishu, er i 20-årene, og begge er norske statsborgere.

Utenriksdepartementet sier de ikke har kjennskap til saken, og Politiets sikkerhetstjeneste vil ikke kommentere den. I det somaliske miljøet har saken vakt sterk bekymring (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere