RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm,Morten (SCANPIX)

- Norske NATO-forpliktelser i fare

Sist oppdatert:
Riksrevisjonen beskriver et forsvar på felgen. Flere avdelinger er ikke i stand til å sette seg i beredskap innen gitte frister.

Oslo (NTB): Problemene i Forsvaret er blitt så store at Norges forpliktelser overfor NATO er i fare, viser en fersk rapport til Stortinget.

Stortingets utenrikskomité blir advart av Riksrevisjonen om at det er fare for at Norge ikke klarer å oppfylle våre forpliktelser i forhold til NATO, skriver Aftenposten.

- Riksrevisjonen konstaterer at det er mangler ved Luftforsvaret som kan medføre at Norges forpliktelser overfor NATO ikke kan oppfylles, heter det i rapporten til Stortinget.

Flere avdelinger er ikke i stand til å sette seg i beredskap innen gitte frister. Antallet flygere som er kampklare har gått ned . 40 prosent av stillingene i Luftforsvarets stab i Fellesoperativt hovedkvarter står ledige, og øvelsesbudsjettet ved Luftoperativt inspektorat er kuttet med 65 prosent. I tillegg oppdaget revisorene at bare en av seks Leopard 2 panservogner fungerte da man besøkte Telemark bataljon.

Forholdene Riksrevisjonen har avdekket, ble lagt fram for regjeringen allerede i april, men har vært hemmeligstemplet fram til nå. Årsaken er at Ap, Høyre og KrF i 2008 innførte «utsatt offentlighet», inntil Riksrevisjonen legger fram sin avsluttende rapport om statsregnskapet for Stortinget i midten av oktober. Dermed går det mye lengre tid før mulige kritikkverdige bruk av skattebetalernes penger blir kjent. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere