RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anita Jacobsen (Indre Akershus Blad)

- Ordførere: Spis middagen på sykehjemmet

Krever innbydende mat på syke- og aldershjemmene.

( Indre Akershus Blad ) Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) kommer med krav til syke- og aldershjemmene i Norge.

Maten skal være innbydende, ha god kvalitet og være ernæringsrik.

Nå ber hun ordførerne reise rundt på institusjoner i egne kommuner for å spise middag sammen med beboerne.

– Ordførerne bør sjekke ut om maten som serveres de eldre er god og ser bra ut. For beboere på syke- og aldershjem er maten et av høydepunktene om dagen. Da må den være sunn, ernæringsrik og ikke minst smake godt, sier Listhaug til Indre Akershus Blad.

Hjemmelaget mat – hver dag
Mandag spiste ministeren middag sammen med Sørum-ordfører Mona Mangen og beboere ved Fjuk bofellesskap i Blaker.

Her lages maten fra eget kjøkken - hver eneste dag.

Rundt bordet sitter ansatte og beboere sammen og deler den gode samtalen.

Og ikke minst: Maten er hjemmelaget, smaker nydelig og ser innbydende ut.

– Utrolig god mat. Jeg er i tillegg veldig glad i fisk. Jeg anbefaler ordføreren å reise hit hver dag, sier en meget fornøyd Listhaug, som for dagen ble servert laks.

Ordfører Mona Mangen er ikke sen å be.

– Nydelig. Jeg har allerede bedt om å få menyen tilsendt slik at jeg kan legge inn middag her noen dager i uken, sier hun med et smil til Indre Akershus Blad.

Også beboerne storkoser seg ved bofellesskapet.

– Det er rent og ordentlig her. Personalet er høflige og maten er veldig god. Her mister vi ikke matlysten, konstaterer Ruth Hultman og Sigrid Leirud overfor lokalavisen.

Store forskjeller
Landbruks- og matminister Listhaug har selv i yngre dager jobbet ved et sykehjem, og har i form av sin tidligere stilling som helsebyråd i Oslo vært rundt på flere institusjoner de senere årene. Forskjellene på maten - både hva angår kvalitet og utseende - er store. Det har også flere presseoppslag vist tidligere.

– Det er stor forskjell. Her i Blaker virker det imidlertid veldig bra. Det er første gang jeg er på et sykehjem hvor de lager maten på avdelingen. Til etterfølgelse, mener Listhaug.

– Ved bofellesskapet er det små forhold. Er det mulig å få det til å bli hjemmekoselig på store institusjoner?

– Ja, det tror jeg. Det viktigste er uansett at maten er god, ser bra ut og er ernæringsrik!

Les flere saker fra Indre Akershus Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere