RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock Images)

- P-piller reduserer risikoen for å dø

Sist oppdatert:
Studie viser at bruk av p-piller ikke medfører økt dødelighet, snarere tvert imot.

(SIDE2): I gjennomsnitt reduserer p-pillebruk risikoen for å dø. Dette gjelder særlig sannsynligheten for å dø av kreft eller av hjerte - og karsykdommer.

Denne artikkelen er levert av Helsenett.no

Lavere dødelighet
Studien omfattet både nåværende og tidligere brukere av p-piller. Disse ble sammenlignet med kvinner som aldri hadde benyttet denne prevensjonsmetoden. Til sammen 46.112 kvinner inngikk i studien som pågikk i 39 år. Da man oppsummerte resultatene viste det seg at kvinnene som brukte p-piller hadde generelt lavere dødelighet og redusert risiko for å dø av kreft og av hjerte- og karsykdom sammenlignet med ikke-brukere.

- Dette er godt nytt både for tidligere og nåværende p-pillebrukere, sier professor Ole-Erik Iversen ved Kvinneklinikken, Haukeland universitetssykehus til Tidsskrift for Den norske legeforening.

Han påpeker at studien har pågått i så mange år at den også omfatter kvinner som har brukt p-piller med et betydelig høyere hormoninnhold enn dagens piller.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere