RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Pegida-marsjen ved Rådhuset i Oslo i januar samlet rundt 190 personer.
Pegida-marsjen ved Rådhuset i Oslo i januar samlet rundt 190 personer. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Pegida i Norge i full oppløsning

Den tysk-inspirerte antiislamske organisasjonen Pegida har brutt fullstendig sammen i Norge, mener Tor Bach i det antirasistiske tidsskriftet Vepsen. En Pegida-marsj i Stjørdal mandag hadde åtte deltakere.

I etterkant av terrorangrepet mot karikaturmagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar, der tolv personer ble drept, samlet Pegida nær 200 mennesker til demonstrasjon mot islam i Oslo. Mange fryktet at dette var begynnelsen på en muslimfiendtlig oppblomstring i Norge, men siden har det gått nedover med Pegida.

– Pegida er en dundrende fiasko, sier Tor Bach i det antirasistiske tidsskriftet Vepsen til Klassekampen.

– Først hadde de 190 i Oslo, så ble de 106, så ble de 47, og nå er de nede i 18 personer som tusler rundt på Eidsvolls plass. I Fredrikstad hadde de en demonstrasjon med to folk, sier han.

Bach har fulgt utviklingen i høyreekstreme miljøer i Norge lenge og forteller om et miljø preget av krangling og splittelser. Han sier han er usikker på om det er noe poeng i å demonstrere mot Pegida.

– Jeg ser at enkelte på venstresiden mener motdemonstrasjonene har knekt Pegida. Det stemmer ikke. Pegida har knekt Pegida, mener Bach. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere