RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nina Sjøholt (Avisa Nordland)

- Politiet bare lo av cannabishagen min

Sist oppdatert:
- Mente den var amatørmessig og ga råd.

– Den ene politimannen flirte av meg og forsøket på å dyrke cannabis. Han fant produksjonen heller amatørmessig og ga meg råd om hva som skulle til for å få fart på veksten, hevder en 36 år gammel meløymann i Salten tingrett.

Men politioverbetjent Jim Kristiansen mener det sto bra til med cannabisplantene, skriver an.no.

– Tiltalte skal være glad for at vi kom såpass tidlig. Plantene kunne ha gitt betydelige mengder marihuana. Potensialet var stort, sier han.

Mest lest i Nettavisen nå:

I posten
Politiet kom på morgenbesøk til 36-åringen like før jul i fjor. Da hadde tollvesenet på Gardermoen beslaglagt en pakke med 30 tabletter med narkotisk innhold, adressert til meløymannen. Hjemmebesøket ga resultat. I tillegg til 23 cannabisplanter som hadde vokst seg 10–12 centimeter store, fant politiet 26,66 gram tørket fleinsopp, 19 gram hasj, og fem gram amfetamin, dels i kjøleskapet, dels i kjøkkenskap.

Narkotikaen lå i Kinderegg, lynlåsposer og plastbokser.

Forsøk
Dyrkingen foregikk i ett av rommene i huset med lysrør og en varmevifte.

– Jeg ville bare prøve for å se om jeg fikk det til. Så skulle plantene drepes, forklarte mannen. Dermed kunne han ikke dømmes i tilståelsessak tidligere i år. Fortsatt hevder han at dyrkingen var en test som eventuelt kunne gå over i produksjon for alvor, dersom forsøket lyktes.

– Plantene var i ordinær forfatning etter to-tre ukers vekst, mener Jim Kristiansen. Til politiet har mannen forklart at han hadde til hensikt å dyrke sin egen marihuana.

Jevnlig bruk
– Jeg har brukt cannabis regelmessig over lang tid. Det er det eneste som gir meg ro, forklarer mannen som fikk problemer etter at han ble alene.

– Jeg vil ikke si hvor mye, eller hvor ofte. I dag drikker jeg altfor mye. Jeg vil fortsette å bruke cannabis, om jeg får muligheten til det. Men jeg regner med at jeg er på vei i fengsel nå, sier han.

Og går det som politiadvokat Stig Morten Løkkebakken ønsker, har meløymannen 120 dager i vente.Våpen. Politiet gjorde også beslag av cannabisfrø.

– Jeg har samlet frø i årevis og hadde sikkert mellom 20.000 og 30.000 frø, sier han. På loftet fant politiet et elektrosjokkvåpen, ladd og brukbart. Det demonstrerte politimannen i retten.

– Kjøpt som pynt på en fest for mange år siden, men greit å ha i bakhånden, sier meløymannen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere