RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm, NTB Pluss (SCANPIX)

- Refsdal kan komme hjem i helgen

Sist oppdatert:
Frilansjournalisten Pål Refsdal kan komme hjem allerede i helgen.

Det opplyser hans arbeidsgiver, Novemberfilm, på sin hjemmeside fredag kveld.

- Kjære alle sammen. Pål har ennå ikke kommet hjem. Vi håper å få han tilbake til Norge så raskt som mulig og forhåpentligvis i løpet av helgen, heter det på siden.

- Vi trenger nå noe tid til å bearbeide de siste døgns hendelser. Pål må også få anledning til å tilbringe litt tid sammen med familien sin. Håper dere har forståelse for dette. Vi lover å komme tilbake en briefing til pressen så snart det er praktisk mulig, skriver daglig leder Kjetil Johnsen på hjemmesiden.

Refsdal var på oppdrag for Novemberfilm for å lage en dokumentarfilm da han ble kidnappet av talibanopprørere i Kunar-provinsen i forrige uke.

Refsdal ble løslatt av Taliban onsdag kveld, og er nå på hemmelig sted.

Fikk 700.000 for å lage film
Refsdal og hans produksjonsselskap Refsdal Media fikk i februar 700.000 kroner av Norsk filmfond til dokumentaren «Den andre siden», som lages i samarbeid Novemberfilm. Filmen handler om dagens Afghanistan, med konflikten som bakteppe, og skal ifølge produksjonsselskapet følge tre afghanere fra et perspektiv som ikke er vist i vestlig media tidligere.

Refsdal har arbeidet i flere av verdens konfliktområder, både Sri Lanka og Kosovo, og dro til Afghanistan første gang i 1984.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere