RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se, vi snakker sammen

Twitter-stunt fra Sp-damene.

Tidligere torsdag meldte NRK at Sp-leder Liv Signe Navarsete og Senterungdommens leder Sandra Borch ikke har hatt kontakt siden det mye omtalte oppvaskmøtet i oktober i fjor, etter at Navarsete skjelte ut Borch på en konferanse i Troms.

Men nå har både Borch og Navarsete kastet seg over tastaturet, i et felles Twitter-stunt. De er tydelig opptatt av å vise at de har et godt samarbeid.

«Hei @spdama! Takk for hyggelig melding i morges. Gleder meg virkelig til å starte 2013 nå med et godt samarbeid! #NRK #SeViSnakkerSammen», skriver Sandra Borch torsdag ettermiddag.

Like etterpå svarer Navarsete følgende:

«Hei @SandraNBorch, ja me er inne i eit spennende år - og har mykje å samarbeide om! Gler meg til det:-) #NRK #SeViSnakkerSammen».

Måtte beklage
Bakgrunnen for utskjellingen av Borch, var en kronikk hun hadde skrevet i Aftenposten, der hun pekte på Ola Borten Moe som en sterk kandidat til å overta den dagen Navarsete går av som Sp-leder.

Senterungdommen har reagert sterkt på utskjellingen, og sendte et uvanlig krast brev til Senterpartiets sentralstyre. Det ble deretter oppvaskmøtet i sentralstyret, før Navarsete på en pressekonferanse måtte legge seg flat.

- Jeg gikk langt over streken, sa Navarsete på pressekonferansen.

- Jeg er en vestlending som ofte har både temperament og frimodighet. Men det å jobbe med hvordan jeg møter folk, det kan jeg gjøre, sa hun også.

Borch, som også deltok på pressekonferansen, sa at hun godtok Navarsetes beklagelse.

- Jeg kan også bekrefte at vi godtar unnskyldningen. Vi følte at vi har en god diskusjon i sentralstyret i dag, sa Borch, og bekreftet at hun har tillit til partilederen.

Utskjellingen skjedde på en ungdomskonferanse på Dyrøy i Troms den 18. september, noe flere i partiet reagerte på.

«Vi kan ikke ha en partileder som skjeller ut sine egne åpenlyst fremfor så mange, og i tillegg nyinnmeldte senterungdommer på 15 år», het det i brevet fra Senterungdommen.

«Du vet ikke hva du snakker om»
Men dette var ikke første gang Sp-lederen har tent på alle pluggene offentlig.

Forrige gang var i april i 2011, da Navarsete skjelte ut en lokalsykehusforkjemper i Eid.

- Du vet ikke hva du snakker om, de vet ikke hva du snakker om, sa hun, tydelig opprørt.

- Jeg aksepterer rett og slett ikke at du står her og sier dette om Senterpartiet. På denne saken har jeg brukt dager og netter, og så skal jeg stå her å få kjeft? sa hun.

Hele opptrinnet ble filmet, og dagen etter beklaget Navarsete raseriutbruddet.

Se video av utskjellingen her:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere