RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Soldater rykker inn i Tamiltigrenes hovedstad

Colombo (NTB-AP): Regjeringsstyrkene på Sri Lanka hevder de har inntatt byen som fungerer som hovedstad for geriljagruppen LTTE.

Soldater har gått inn i Kilinochchi fra to sider, opplyser srilankiske militære kilder til nyhetsbyrået AP. Det var fredag uklart om det fortsatt pågikk harde kamper i byen.

Dersom det er riktig at Kilinochchi har falt, betyr det at LTTE har gått på et alvorlig nederlag. Srilankiske regjeringsstyrker har ikke vært i byen på ti år.

Geriljagruppen som også er kjent under navnet Tamiltigrene, er allerede blitt tvunget til å forlate betydelige deler av området de tidligere kontrollerte nord på Sri Lanka.

Norge fungerte tidligere som tilrettelegger for den nå havarerte fredsprosessen på Sri Lanka. Fredsforsøkene førte i lengden ikke fram, og Sri Lankas president Mahinda Rajapaksa har lovet å knuse LTTE og avslutte den 25 år gamle borgerkrigen på øya i løpet av 2009. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere