RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spis fisk og lev lenger

Sist oppdatert:
To porsjoner med fisk i uka minsker risikoen for å dø av hjertesykdommer med 36 prosent, hevder amerikansk studie.

(SIDE2): Det er The Harvard School of Public Health som står bak studien om fordelene ved å spise fisk, skriver BBCNews.

De konkluderer med at å spise en til to porsjoner fisk i uka minsker risikoen for å dø av hjertesykdommer med en tredjedel.

Grunnen er inntaket av omega 3-fettsyrer, noe fet fisk har rikelig av. Omega 3 finnes først og fremst i fisk som laks, makrell, ørret og sild.

Forskerne mener også at å spise nevnte mengde fisk reduserer dødeligheten generelt med 17 prosent.

Studien er publisert i oktober-utgaven av The Journal of the American Medical Association.

Les mer om helse,trening og velvære her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere