RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spis fisk og lev lenger

Sist oppdatert:
To porsjoner med fisk i uka minsker risikoen for å dø av hjertesykdommer med 36 prosent, hevder amerikansk studie.

(SIDE2): Det er The Harvard School of Public Health som står bak studien om fordelene ved å spise fisk, skriver BBCNews.

De konkluderer med at å spise en til to porsjoner fisk i uka minsker risikoen for å dø av hjertesykdommer med en tredjedel.

Grunnen er inntaket av omega 3-fettsyrer, noe fet fisk har rikelig av. Omega 3 finnes først og fremst i fisk som laks, makrell, ørret og sild.

Forskerne mener også at å spise nevnte mengde fisk reduserer dødeligheten generelt med 17 prosent.

Studien er publisert i oktober-utgaven av The Journal of the American Medical Association.

Les mer om helse,trening og velvære her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere