RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Creative Commons)

- Stjernene er ikke viktige lenger

Sist oppdatert:
Eyvind Hellstrøm (61) planlegger ny restaurant.

Restaurant Bagatelle i Oslo er Norges eneste gourmetrestaurant med to stjerner i Michelin-guiden.

Etter 27 år ga stjernekokk Eyvind Hellstrøm opp kampen om å løfte restauranten til nye høyder like før jul. Samtidig sa alle ansatte opp sin stilling.

Les mer: Det siste festmåltidet

Ny sjanger?
- Hvilke tanker gjør du deg rundt et nytt restaurantkonsept?

- Det er ikke sikkert at den blir i samme sjanger som Bagatelle, sier Hellstrøm - og drar litt på det:

- Jeg jobber med å finne riktig form og innhold på konseptet, svarer Norges mest profilerte kjøkkensjef, som ikke vil bekrefte at hans nye restaurant åpner dørene i Oslo.

- Men vil restauranten se dagens lys i 2010?

- Det kan jeg heller ikke svare på.

- Ikke så viktig
- Hvor viktig er Michelin-stjerner for deg?

- De er ikke så viktige for meg lenger. I det øvre sjiktet, er det klart at de er viktige, men det er et krevende race. Jeg vet ikke om jeg vil prioritere slik i fremtiden, sier han.

- Det viktigste er å lage noe som er bra - hvor gjestene trives, legger han til.

- Jeg skal ikke tilbake!
- Hva tror du vil skje med Bagatelle videre?

- Jeg aner ikke hva som skjer videre med restauranten, det må styret bestemme. Men jeg skal ikke tilbake dit, sier Hellstrøm bestemt.

Hellstrøm er i full gang med flere konkrete prosjekt i vår:

- Nå skal jeg gjøre det jeg har lyst til - som å jobbe med flere tv-prosjekt, samt et bokprosjekt med Ingrid Esepelid Hovig. Livet er fint nå, forteller han:

Les flere reaksjoner på Hellstrøms retrett her

Velger selv stjernerestauranter
Hellstrøm har akkurat kommet tilbake fra Paris.

- Hva slags restauranter velger du når du er der?

- Jeg er stadig i Frankrike. I Paris velger steder hvor jeg får god mat - og ofte har de én, to eller tre stjerner, sier han muntert - og tilføyer raskt:

- Men jeg kan gjerne spise på en enkel bistro, også!

Hellstrøm ble i 2007 tildelt den franske Æreslegionen (Légion d'honneur) av Paul Bocuse.

Taus om Bagatelle
Siden 22. desember har restauranten i Bygdøy Allé vært midlertidig stengt. .

Administrerende direktør Bent Ove Pedersen hos Kistefos har ingen kommentar til den videre driften av Bagatelle:

- Det må du spørre Christen Sveaas om, sier Pedersen kontant til Nettavisen.

- Nei, Sveaas er langvarig bortreist til påske, så du kan ikke få noen kommentar fra ham nå, opplyser Sveaas´ assistent, Martina Kozlerova, til Nettavisen.

På hjemmesiden til Bagatellestår det å lese:

«Som hovedeier av Restaurant Bagatelle ca. de siste 15 år er det med stor beklagelse at restauranten nå har måttet stenge midlertidig. Samtlige ansatte har sagt opp og forlot restauranten 21. desember 2009.

Jeg planlegger å gjenåpne Bagatelle med nytt konsept, ny kjøkkensjef, nye kokker og nytt serveringspersonale i løpet av 2010. Får jeg det til, vil det tilføre ny energi og nye ideer til Restaurant Bagatelle. Planen er å fortsette Bagatelles sterke kvalitetstradisjon, og fokus vil fortsatt være på en førsteklasses mat- og vinopplevelse for våre kunder. Bagatelle vil fortsatt promotere norsk gastronomi og norske produkter, og jeg håper at restauranten fortsatt vil være et kulinarisk midtpunkt og høydepunkt i Oslo.

Jeg ønsker alle kunder velkommen tilbake, og ser frem til fortsatt bordlige gleder.

Med vennlig hilsen,

Christen Sveaas»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere