RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tid for å shorte tankaksjer

Sist oppdatert:
Investeringsbanken CitiGroup Smith Barney mener den siste tidens oppgang for tankaksjene er uten basis i underliggende forhold, og mener avviket bør utnyttes
Det går frem av en oppdatering Smith Barneys shippinganalytiker John Kartsonas har sendt ut i forkant av resultatrapportering for fjerde kvartal. Kartsonas gjør ingen større endringer i sine estimater for rekordkvartalet fjerde kvartal og opprettholder blant annet salgsanbefalingen på Frontline.

Analytikeren ser heller ikke noe grunnlag for den siste tidens rekyl i tankaksjekursene basert på de underliggende forholdene i tankmarkedet.

Han påpeker at det nå er stor tilgang på ledig stortankskip og han tror ikke noen økning i oljeetterspørselen tilknyttet værmessige forhold vil ha noen meningsfull betydning for etterspørselen etter tankskip.

- For øyeblikket ser mesteparten av oljeselskapene og raffineriene allerede på marsleveringene for deres bestillinger, da etterspørselen for olje starter å falle sesongmessig, skriver Kartsonas i oppdateringen.

- Som et resultat, flere skip på vei inn markedet de neste månedene, forventer vi ikke noen signifikant økning i dagratene selv om volatilitet vil fortsette å prege markedet, skriver Smith Barney-analytikeren som siden i fjor høst har vært skeptisk til tankmarkedet.

Etter å ha bunnet i begynnelsen av januar har Bloombergs tankaksjeindeks steget 10 prosent, og noen tankaksjer har steget over 15 prosent siden bunnen.

- Vi mener at dette representerer en ny mulighet for investorene som bommet på det første store fallet i desember, til å profitere på slike avvik mellom retning på dagratene og den siste kursutviklingen, konkluderer Kartsonas.

Han anbefaler med dette shorting av tankaksjer siden meglerhuset ikke ser noen endringer i de underliggende forholdene som kan underbygge optimismen rundt tankaksjene. Han venter derimot et fall i kursene over de neste 3 til 6 månedene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere