RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vattenfall-direktøren har pantsatt konsernet

Stockholm (NTB-TT): Direktøren i svenske Vattenfall har pantsatt hele det statlige konsernet i en avtale med tyske myndigheter, melder svensk TV 4.

Lars G. Josefssons dager som konserndirektør i Vattenfall kan derfor være talte, og ifølge SVT vil han bli tvunget til å trekke seg alt fredag.

Tidligere i uka kunne TV 4 fortelle at Josefsson planla å selge strømgigantens linjenett i Sverige, for å bruke inntektene til å investere i britisk atomkraft.

Fjernsynskanalen viste til interne styredokumenter, men fra Vattenfalls side ble det understreket at noen endelig beslutning ikke var tatt i saken.

- Fullstendig uakseptabelt, lød kommentaren fra opposisjonen, representert ved Socialdemokratene.

Nå kan TV 4 fortelle at Josefsson i juni i fjor undertegnet et dokument som regulerer Vattenfalls erstatningsansvar dersom det skulle skje en ulykke ved konsernets atomkraftverk i Tyskland.

Ettersom avtalen slår fast at Vattenfalls erstatningsansvar er ubegrenset, innebærer den i praksis at hele det statlige energikonsernet er pantsatt.

En eventuell ulykke i Tyskland vil derfor kunne resultere i konkurs og kroken på døra, også for Vattenfalls virksomhet i Sverige.

Ifølge næringsminister Maud Olofsson ble regjeringen først kjent med avtalen for noen få uker siden.

- Det var vi som stilte spørsmål, og vi fikk et svar som er uakseptabelt, sier Olofsson. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere