RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Verdiene avgjør ikke boring i nord

Oslo (NTB): Selv om det skulle finnes olje og gass utenfor Lofoten for hundrevis av milliarder, er ikke det god grunn nok til å si ja til oljeboring, mener miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Det kan ligge olje og gass verdt enorme pengesummer under havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen, men det har ikke noe å si for miljøvernministeren, skriver Dagsavisen.

Fredag legger Oljedirektoratet fram sine anslag for hvor mye olje og gass som kan finnes der. Selv om anslagene skulle tilsi at olje- og gassforekomstene er svært store, vil ikke miljøvernminister Erik Solheim (SV) tillegge det avgjørende vekt.

- Det er, etter min oppfatning, ikke noe avgjørende argument i den sammenheng om det ligger store verdier der. Norge har en enestående mengde penger i oljefondet, sier Solheim til Dagsavisen.

Informasjonssjef Sigbjørn Aanes i Oljeindustriens Landsforening (OLF) sier han er overrasket over holdningen.

- Jeg er overrasket over at Solheim ikke mener det er viktig om det er store verdier der eller ikke. Når vi snakker om så store verdier i olje og gass, snakker vi ikke bare om rene penger i pensjonsfondet eller i statsbudsjettet. Da snakker vi om lokal aktivitet, arbeidsplasser og ringvirkninger for lokal- og regionsamfunn som vil være av svært stor betydning, sier Aanes. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere