RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

- Vi har levert mye i Vesterålsjentene

Sist oppdatert:
Flere reaksjoner etter at Høyre-topp serverte en grovis fra talerstolen.

Høyres stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen, som også er partiets fiskepolitiske talsmann, kom med den grove kommentaren på Sjømatdagene på Hell tirsdag.

- Det var mange Vesterålsjenter som kom på sommerjobb til Båtsfjord. Da leverte vi mye i dem, sa han fra talerstolen fremfor 360 næringslivstopper, skriver fiskebladet Fiskaren.

Uttalelsen kom han med i forbindelse med en debatt om leveringsplikten for fisketrålerne, etter en kommentar fra Frps Tord Lien som skrøt av at fiskemottakene på hans hjemsted Myre i Vesterålen klarte seg fint uten leveringsplikt.

Flere som var i salen reagerer nå på uttalelsen.

- Jeg synes det er bra å bruke humor i det politiske ordskiftet, jeg prøver å gjøre det selv - ikke så ofte som mulig, men når det passer seg sånn, men det er klart at jeg ville ikke ha brukt den retorikken om kvinner fra noe sted i landet, sier Tord Lien til VG Nett.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Anna Ljunggren, mener Bakke-Jensen er useriøs.

- Jeg mener at han viser en fordummende holdning overfor alle kvinnene som jobber i fiskenæringen, sier hun til Dagbladet.

Ifølge Fiskaren sa Bakke-Jensen også at folk flest i Europa ser på oss her hjemme som svært rike, feite og proteksjonistiske.

- Midt inntrykk er det stikk motsatte, svarte fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere