RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Astana mister verdenstourlisensen

Sist oppdatert:
Berlin (NTB-DPA): Vincenzo Nibali vant fjorårets Tour de France. Nå er det mye som tyder på at han ikke får sjansen til å forsvare seieren i årets ritt på de franske landeveiene.

Det kommer av at laget hans, kasakhstanske Astana, er i ferd med å miste verdenstourlisensen sin. Det var den nederlandske avisen De Telegraaf som først skrev dette mandag.

Det blir henvist til en høyt plassert og innflytelsesrik kilde i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), som sier at lisenskomiteen i forbundet allerede 20. mars tok beslutningen om å inndra lisensen til det kasakhstanske laget.

Foreløpig har ingen fra UCI offisielt kommentert denne saken, men det blir sagt at saken kommer til å bli offentlig etter neste møte i UCIs lisenskomité kommende torsdag.

Det er bare verdenstourlagene som automatisk får plass i de største etapperittene som Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia. Men det er klart at toget ikke helt er gått for Astana-laget og dets ryttere. Det er mulig å komme med i de største rittene på en ekstrakvote via såkalte «wild cards». (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere