RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DRAMATISK: Oversvømmelser på den franske Rivieraen har krevd minst ti menneskeliv. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix
DRAMATISK: Oversvømmelser på den franske Rivieraen har krevd minst ti menneskeliv. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

16 døde i oversvømmelser i Frankrike

Sist oppdatert:
De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollande.

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Tre mennesker var tidlig søndag ettermiddag fortsatt savnet.

– Dette er ikke over, sa Hollande da han besøkte det flomrammede eldrehjemmet i byen Biot og møtte redningsmannskaper i området.

Biler i sjøen

Folk omkom også i Cannes, Golfe-Juan og Mendeliu-la-Napoul, opplyser presidentens kontor. Blant de døde er ofre som ble fanget i en parkeringskjeller.

– Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

– Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han.

Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst

Minst 27.000 husstander var søndag fortsatt uten strøm som følge av stormen. I Côte d'Azur kom det opptil 180 millimeter nedbør i løpet av tre timer.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

På campingtak

I byen Antibes står flere store gater under vann.

– Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.

Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter. I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

På morgenkvisten var den verste stormen over i Frankrike, og uværet er satte kurs for den italienske kysten, opplyser franske meteorologer. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere