RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USAs president Barack Obama smiler når en journalist i Panama by spør ham om Hillary Clinton som president.
USAs president Barack Obama smiler når en journalist i Panama by spør ham om Hillary Clinton som president. Foto: Mike Segar (Reuters)

18 års aldersgrense på Hillary-video

Sist oppdatert:
Russisk TV-selskap mener det er «homoseksuell propaganda».

Denne uken lanserte Hillary Clinton sitt kandidatur som demokratenes presidentkandidat for 2016.

Det gjorde hun med en noe usedvanlig video – først etter halvannet minutt kommer hovedpersonen selv til syne.

LES også: - Jeg stiller til presidentvalget

Men det er ikke det som har fått et russisk uavhengig TV-selskap TV Rain til å reagere. De har satt 18 års aldersgrense på videoen, fordi to menn holder hender, noe de betegner som «homoseksuell propaganda». Det er forbud ved lov i Russland.

Se Hillarys kampanje-video nederst i artikkelen!

Selskapet forteller til CNN at de ikke ønsker å bryte loven, som forbyr «propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle relasjoner rundt mindreårige». Loven forbyr også offentlige debatter om homofiles rettigheter i nærheten av barn.

- Det finnes ingen presedens for denne loven, så vi vet ikke hva som faller inn under den. Derfor, for å unngå å bryte loven – særlig med tanke på myndighetenes overvåking av TV Rain – bestemte vi oss for å sette en aldersgrense på videoen, sier en talsperson.

LES også: - Hillary Clinton er en balle-knusende bitch

HOMOFIL: Det russiske TV-selskapet er redde for å bryte loven ved å la barn se dette.

De to mennene som holder hender i Clintons kampanjevideo er synlige i rundt fem minutter, og den ene av dem sier «jeg skal gifte meg med noen jeg virkelig bryr meg om, i sommer». Clinton støttet homofiles rett til ekteskap i 2013.

Russiske myndigheter med president Vladimir Putin i spissen innførte anti homo-lovene i 2013, noe som fikk flere vestlige land til å reagere. Human Rights Watch sa den gang at loven er diskriminerende og være med på å forsterke homofobe tendenser i det russiske samfunnet.

RUSSLAND: President Vladimir Putin

LES også: Russlands statsduma støtter homolov

I mai i fjor ble det rapportert fra menneskerettighetsgruppa ILGA, at Russland er det verste landet i Europa å leve i, for homoseksuelle personer.

LES mer: Sjokkvideoer vekker frykt og avsky

Putin på sin side hevder Russland er åpent for homofile.

- Vi har ikke forbudt noen, derfor kan du føle deg trygg og fri her (i Russland, adm.anm). Men vær så snill å la barna våre være i fred, sa han i 2014, da flere organisasjoner oppfordret til en boikott av de olympiske leker i Russland.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere