RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2004 et rekordår for bankene

Sist oppdatert:
Fjoråret vil bli et rekordår for norske banker som har svevd på kraftig utlånsvekst, sterk børs og lave kostnader og tap
DnB Nor som er den klart største banken i Norge ventes alene å kunne dra inn 6,6 milliarder i 2004.

- At det blir generelt knallsterke tall for hele bransjen er det ingen tvil om, sier analytiker Carl Erik Sando i meglerhuset Pareto til Aftenposten.

Stort sett alle viktige faktorer i bankverden gik riktig vei i fjor og dermed lgiger det an til rekordresultater.

- Ja, det tror vi. Vi har ikke tall for hele året ennå, men det var veldig gode resultater i tredje kvartal, og det er vel ikke noe i fjerde kvartal som skulle ødelegge, sier Arne Hyttnes, adm. direktør i Sparebankforeningen til avisen.

I tillegg til DnB Nor ventes sparebankene å tilsammen legge frem et resultat på 3,6 milliarder. De fire største norsk registrerte forretnignsbankene økte i pr. tredjek kvartal fra 650 milioner kroner i 2003 til 2,2 milliarder kroner i perioden i år.

Ingen av analytikerne Aftenpsoten har snakket med tror svekket konkurranse i det norske markedet er årsaken til de gode tallene i 2004.

- Det er ingenting som tyder på at de har klart å ta ut bedre marginer, sier Bengt Kirkøen i Fondsfinans.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere