RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

23 av 27 politidistrikter har ikke spesialberedskap hele døgnet

Slik er situasjonen tre år etter terrorangrepet.

I fjor fikk politidistriktene beskjed om å ha politifolk som er spesialtrent til å håndtere skarpe oppdrag, tilgjengelig hele døgnet. Et år senere er det bare fire som har fulgt opp.

Politidirektoratet (POD) sendte i mai i fjor et brev til politidistriktene der de krevde at politifolk som har spesialkompetanse for å håndtere skarpe oppdrag, skal være tilgjengelig hele døgnet.

En undersøkelse gjort av Politiforum viser at av 27 politidistrikt i landet, er det bare Hordaland, Follo, Rogaland og Sør-Trøndelag politidistrikt som har fulgt beskjeden fra POD.

Politiets Fellesforbund (PF) klarte tidligere i år ikke å få til en ordning hvor politifolk med slik kompetanse står på en tilkallingsliste i tilfelle det skulle oppstå situasjoner som krever flere mannskaper.

Fungerende avdelingsdirektør Steffen Ousdal i PODs beredskapsavdeling sier målet fortsatt er å ha tilgjengelige utrykningsenheter (UEH) – altså politifolk med spesialkompetanse for å håndtere skarpe oppdrag – tilgjengelig døgnet rundt.

– Vi knyttet ingen tidsfrist i vår instruks fra i fjor, ut ifra at vi er kjent med at det ikke er tilstrekkelig med UEH-mannskaper for å gjennomføre tiltaket i samtlige distrikter, sier Ousdal. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere