Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Miljødronningen
Miljødronningen Foto: NMF

Denne kan senke Miljøvernforbundet

Reisetips med annonselenker

5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Oddsen med annonselenker

Shamrock Rovers ryster serielederen

Greenpeace-leder Truls Gulowsen tror Kurt Oddekalv har mer å stri med enn kritiske ekskolleger.

Leder Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund (NMF) ligger i strid med zoologen Åge Simonsen som nylig ble oppsagt fra organisasjonen. Tidligere ansatte kritiserer Oddekalv for hans lederstil.

Men Greenpeace-leder Truls Gulowsen mener at skipet «Miljødronningen» er Oddekalvs største problem.

– Greenpeace har fire skip som brukes over hele verden, mens stormannsgale Kurt skal ha ett skip i lille Norge. Jeg er redd for at utgiftene knyttet til skipet kan velte hele organisasjonen. Det er et enormt dyrt prosjekt å drifte, sier Gulowsen.

Prislappen på skipet skal være cirka 50 millioner kroner og de årlige driftskostnadene skal ligge på rundt 10 millioner kroner.

– Veldig overraskende
Gulowsen sier han ble veldig overrasket da han fikk kjennskap til at Åge Simonsen har fått sparken i NMF:

– Åge Simonsen er en idealist og en fagmann jeg har stor respekt for. Han har vært en veldig viktig faktor for at NMF skal opprettholde en faglig troverdighet. Uten ham tror jeg det blir vanskelig for NMF å fylle den rollen Kurt vil at organisasjonen skal gjøre. Miljøvernforbundet har gjort mye bra og har vært flinke til å fylle en del hull i miljøsaken som andre organisasjoner ikke har tatt tak i, sier Gulowsen.

Greenpeace-sjefen sier at miljøbevegelsen er avhengig av tillit og at påstander om kritikkverdige forhold i miljøorganisasjoner kan være skadelig for hele bevegelsen.

– Det er selvsagt viktig for en organisasjons omdømme hvordan man behandler sine medarbeidere. Hvem man lar seg sponse av, er også viktig for en miljøorganisasjons troverdighet. Men Bellona har nok mer å svare for når det gjelder koblingen mellom sponsing og politikk enn det Miljøvernforbundet har, sier Gulowsen.

– Fantastisk skip
Kurt Oddekalv sier «Miljødronningen», som han karakteriserer som et fantastisk skip, først er helt ferdig fra verftets side i september. Han sier at han ikke er bekymret over at prosjektet blir for dyrt for NMF.

– Det er først nå i det siste at vi har begynt å selge det inn i markedet, men vi har likevel brukt det til sjøs i til sammen to-tre måneder. Jeg syns Greenpeace skal passe sine egne båter, sier Oddekalv.

«Miljødronningen» har blant annet helikopterdekk og miniubåt. De tekniske spesifikasjonene på Oddekalvs stolthet finner du her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus