Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Norges Miljøvernforbund

Henges ut med sexsjikanerende bille

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

– Vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier zoolog Åge Simonsen.

Ordkrigen mellom Åge Simonsen og Norges Miljøvernforbund (NMF) under Kurt Oddekalvs ledelse har nådd nye og dyriske høyder. På NMFs hjemmeside settes Simonsen i forbindelse med spionerende og sexsjikanerende bolverksbiller.

«En av billene ble imidlertid litt i overkant frempå og tok seg en tur innenfor uniformsskjorten til en av våre kvinnelige ansatte. Ettersom dette er å gå over grensen for hva selv tøffe miljøkrigere kan tolerere, ble den frekke billen fanget og lagt under lupen,» skriver NMF på sin hjemmeside.

LES OGSÅ:Sparket sin forlover fra miljøjobb

Saken er illustrert med et bilde av en bille med et videokamera på hodet. Les hele billeartikkelen her (Websiden er slettet etter Nettavisens omtale av saken) på NMFs hjemmeside.

- Sårende
Åge Simonsen, som nylig ble sagt opp i NMF; sier at webartikkelen klart er et forsøk på å sverte ham.

- Artikkelen insinuerer at jeg forsøker å ødelegge for MNF. Historien om den frekke billen er en subtil hentydning om at jeg har sjikanert kvinnelige kolleger. Jeg syns det grenser opp mot mobbing. Hele artikkelen er skrevet i typisk Oddekalv-stil. Men selv om jeg syns det er sårende, så er det jo så barnslig og useriøst det der at jeg tror det slår tilbake på Miljøvernforbundet. De ødelegger for seg selv. En kan jo undres over hva organisasjonens sponsorer tenker når de ser en slik artikkel, sier Simonsen.

- Injurierende
Simonsen har varslet at han vil gå til sak mot NMF for usaklig og ugyldig oppsigelse. Hans advokat, Per Danielsen, har også lest billeartikkelen på organisasjonens hjemmeside.

- Jeg ser på det som mobbing og trakassering i forbindelse med en alvorlig oppsigelsessak. Artikkelen vil føre til at Simonsen få et enda høyere oppreisingsbeløp til slutt, sier Danielsen til Nettavisen.

Han mener at artikkelen er både ærekrenkende og injurierende.

- En fagspøk
Kurt Oddekalv forsvarer billeartikkelen overfor Nettavisen.

- Såpass må Simonsen tåle. Det er en fagspøk. Utover det har jeg ikke noen kommentar. Dere får skrive hva dere vil. Jeg gidder ikke å bruke tid på å kommentere ansatte som sprer faenskap i avisene, sier Oddekalv til Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus