Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Samlet penger til hjemlandet

Shopping med annonselenker

Årets beste Oktoberfest-kostymer

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Heldigvis er mammaen til Nick Kervens St.Hilaire i live, men hun lever på gata i Port-au-Prince. Torsdag samlet Nick og kompisene penger til Haiti.

MAJORSTUA (Nettavisen): Det er langt fra snøtunge Majorstua til jordskjelvrammede Port-au-Prince på Haiti, men likevel svært nært for gutta på Friggs G-95. Torsdag kveld byttet de fotball med bøsse for å støtte hjemlandet til medspiller Nick Kervens St.Hilaire.

Pengene de samlet inn går til Stiftelsen Prosjekt Haiti. I over ti år har den norske stiftelsen drevet skolen «Petit Trolls» i Port-au-Prince. Til vanlig er dette et lite kunnskapslys i et land der 40 prosent av innbyggerne er analfabeter.

Etter jordskjelvet har skolen blitt nødhjelpsstasjon for lokalbefolkningen. Hver dag kjører organisasjonen medisiner, mat og andre nødvendigheter fra Den dominikanske republikk som de deler ut til lokalbefolkningen.

Nettavisen har tidligere skrevet om skolens hjelpearbeid.

Les: - Vi er optimister
Les også: - Hørte at hus begynte å rase

- Grusomt
- Det er helt grusomt å være her i Norge nå, sier pappaen til Nick. Mens sønnen er ute på Oslo Vest og samler inn penger til Prosjekt Haiti, sitter Nixon Slettner-St.Hilaire i klubbhuset til Frigg og forteller hva de trenger på Haiti.

Heldigvis er mammaen til Nick i live. Hun har mistet hjemmet sitt, og lever nå på gata i Port-au-Prince. Også familien til St. Hilaire er i live, men som alle andre i den jordskjelvrammede byen, trenger de hjelp.

Les: - Mamma lever!

- De trenger ikke penger. Det har man nesten ikke bruk for der nede nå, sier han. Foruten mat, rent vann og medisiner, er 42-åringen tydelig på hva hans landsmenn har mest behov for.

- Trenger telt
- Telt. De trenger telt. Folk er livredde for å være inne i husene sine. I dag lever de på gata, men alle trenger tak over hodet. En haitier kan leve med lite mat, men hvis de ikke får tak over hodet blir de gale, slår han fast.

Husene er for utrygge å bo i, og under åpen himmel er det vanskelig å få tilbake en følelse av normalitet. I tillegg tror Slettner-St.Hilaire at volden ville minsket dramatisk hvis folk hadde fått sove med sine familier under samme tak.

I februar håper han at han kan sette seg på flyet til moderlandet for å hjelpe familien. I mellomtiden håper han å vekke medfølelsen til det norske folk.

- Etter krigen fikk Norge Marshallhjelpen fra USA. Nå er Norge et rikt land. Nå er det Haiti som trenger hjelp, sier Slettner-St.Hilaire som drømmer om en teltby på Haiti med det norske flagget trykket på duken.

Ønsker du å støtte Prosjekt Haiti kan du gjøre det fra deres hjemmeside.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus