RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

- Rettssikkerheten til oslofolk er den dårligste i landet

Sist oppdatert:
Michael Tetzschner tordner mot regjeringen.

Søndag morgen nærmest latterliggjorde statssekretær Terje Moland Pedersen Oslo Høyre-leder Michael Tetzschner for å fokusere på det negative rundt politiet i Oslo

Les også: - Direkte feil og dumt

Moland Pedersen viser til at politiet i Oslo har fått ekstra bevilgninger på over 190 millioner kroner i år, og at det gjøres veldig mye godt politiarbeid i Oslo.

- Det er direkte feil og dumt å fokusere på hva de ikke får til. Det gir inntrykk av at Oslo er en utrygg by, sa Moland Pedersen til Nettavisen.

- Dårligst i landet
Dette har fått Tetzschner til å reagere.

- Rettssikkerheten til oslofolk er den dårligste i landet. Folk som har valgt å bosette seg i osloområdet, bor i et område av landet hvor sannsynligheten for at politiet oppklarer innbruddet i ditt hjem eller tyveriet av din bil, er veldig lav. Oppklaringsprosenten i oslopolitiet er landets dårligste på bare 20 prosent, sier Tetzschner til Nettavisen.

Brukte DNA for småtyveri
For å illustrere hva han mener trekker Tetzschner fram en sak fra Sunnmøre. Der ble det ifølge Tetzschner i mars i fjor stjålet 500 kroner og tre svømmehetter fra en svømmeklubb. I retten brukte politiet DNA-bevis

- I Oslo vet folk at er situasjonen en ganske annen. Nå står sommeren like rundt hjørnet – hva kan oslofolk vente seg av tiggere, lommetyver og prostituerte på gaten, og ikke minst innbrudd som aldri vil bli etterforsket? spør Tetzschner.

- Klassejustis
Han mener at hvis det er slik politiet i Oslo selv hevder, at de prioriterer å ta bakmennene, så betyr det er det er stor forskjell på hva slags polititjenester en kan forvente i forskjellige deler av landet.

- Dette innebærer jo dette en klassejustis, hvor den vanlige mann i Oslos gater aldri vil være i nærheten av å få den oppfølgingen fra politiet og rettssikkerheten man åpenbart får andre steder i landet. Det vi trenger er godt gammeldags politiarbeid, sier Michael Tetzschner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere