Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Unio vurderer opptrapping av streiken

Shopping med annonselenker

Norges hotteste jeansmerke

Oddsen med annonselenker

Olsson sprenger feltet

Unio-lederen ber regjeringen og KS legge fram mer penger.

Streiken som nå holder på har vart helt siden 28. mai, og det er ingen tegn til at den vil slutte. Det er ingen kontakt mellom partene og liten bevegelse.

Mandag vil fagorganisasjonen Unio vurdere en ytterligere opptrapping av streiken i kommunesektoren.

– Det er ingen tegn til at arbeidsgiverne i KS vil fire på sine standpunkter. De har argumentert seg inn i en veldig fastlåst posisjon. Samtidig er regjeringen påfallende passiv, til tross for at den har det overordnede ansvaret for økonomien i kommunene, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB.

Til nyhetsbyrået sier Unio-lederen at de står fast på at den økonomiske rammen må ligge på noen tideler over statsoppgjøret på 3,3 prosent.

Står sammen
Unio, YS, Fagforbundet og Akademikerne holder sammen ut streiken. Overfor Aftenposten sier Unio-leder Folkestad at det ikke er noen interessekonflikt mellom organisasjonene, og lister opp hovedprinsipper de står sammen om:

- Den økonomiske rammen må opp.
- Vi må ha en bedre fordeling mellom sentrale og lokale forhandlinger.
- Likelønnsgrepene må være tydelige.

45.000
Siden onsdag i forrige uke har 45.000 medlemmer av Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne vært tatt ut i konflikt, i protest mot det de ser som et KS-tilbud med altfor dårlig lavtlønns- og kvinneprofil.

Unio: organiserer lærere, sykepleiere og andre høyskoleutdannede. 17.400 i streik.
Fagforbundet: organiserer kommuneansatte. 26.500 i streik.
YS: organiserer funksjonærer og arbeidere i kommunene. 1750 i streik.
Akademikerne: organiserer langtidsutdannede som leger, lektorer, tannleger og jurister. 300 i streik.

Folkestad mener KS må legge mer penger på bordet, og at de sammen med regjeringen må finne ut hvordan dette skal finansieres.

LES MER: - Ingen løsning i sikte

Hos KS kan du lese oppdaterte varsler, og se hele listen over streikende.

Flere ut i streik
- Folk må nok forberede seg på en ny streikeuke. Det er dessverre ingen tegn til bevegelse eller kontakt. KS står fastlåst i sin posisjon og det er jo nettopp deres posisjon og holdning som har ført oss ut i denne streiken, sier leder i Unio, Anders Folkestad til Aftenposten.no

KS melder at det til uken vil bli gjort justeringer og 1300 nye personer går ut i streik.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus