Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Wikipedia Commons

Norske soldater i ny skuddveksling

Promotion med annonselenker

FÅ IGJEN PÅ LAGER! Dingsen for deg som vil sove godt

Oddsen med annonselenker

Stabæk fortsetter medaljejakten

- Dette er dessverre normaltilstanden, sier Forsvaret.

Norske soldater i Almardistriktet i Afghanistan ble fredag kveld angrepet av opprørere. Trefningene skjedde i nærheten av der de fire norske soldatene ble drept av en bilbombe forrige søndag.

- Da skuddvekslingen startet, hadde soldatene allerede gått i base, og gravd seg ned i stillinger. Derfor var de så godt forberedt som de kan være når noe slikt skjer, sier operasjonsoffiser Jens Aalerud i PRT Meymaneh til VG Nett.

Skuddvekslingen opphørte etter noen minutter, og situasjonen skal være under kontroll.

Forsvarets operative hovedkvarter har ikke fått bekreftet at det har vært trefninger, men understreker at dette ikke er unormalt.

- Dette er ingen unormal situasjon i det hele tatt. Jeg kommer ikke til å sende ut noen pressemelding fordi, dessverre, så er det nesten normaltilstanden der nede nå, sier pressetalsmann i Forsvarets operative hovedkvarter, oberstløytnant Vegard Finberg, til Nettavisen.

Søndag omkom de norske soldatene Andreas Eldjarn (21), Simen Tokle (24), Trond Andre Bolle (41) og Cristian Lian (31). Totalt ni nordmenn er blitt drept i tjeneste i Afghanistan siden invasjonen i 2001.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus