Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Privat (SCANPIX)

- Dødsårsaken var trykk mot halsen

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Martine Vik Magnussen døde av trykk mot halsen.

LONDON/OSLO (Nettavisen): Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død med en rekke skader i ansiktet og på halsen, på overkroppen og andre steder.

Rettslig høring
Det kom fram i en rettslig høring om Martine-saken ved Westminster Coroner's Court i London onsdag.

Der forklarte rettsmedisiner Kerry seg om obduksjonen av den norske kvinnen, som ble funnet drept i et kjellerrom i Great Portland Street i London i mars 2008. Hun hadde vært ute og festet med venner fra Regent's Business School 14. mars.

Dødsårsaken, ifølge rettsmedisiner Nathaniel Carey, er trykk mot halsen. Hun har nødvendigvis ikke blitt kvalt, men en gjenstand eller en fot kan ha blitt presset mot halsen hennes slik at hun døde.

Det ble ikke funnet skader på underlivet som beviser voldtekt, men det ble funnet spor av sæd.

Ifølge politiet var hun moderat påvirket av alkohol da hun ble drept. Det ble også funnet spor av litt kokain.

Kan ikke bevise når skadene oppsto
Om de mange skadene, sa Carey at han ikke kan si med sikkerhet om de er påført henne før hun døde eller om de har oppstått etterpå.

Det ble funnet ti skader/merker i ansiktet og på halsen, ti skader/merker på overkroppen og et titall andre steder på kroppen.

Vitnet om funnet av Martine
Flere vitner forklarte seg under den to timer lange høringen, som startet klokken 11.00 norsk tid. Blant vitnene var politibetjentene som fant Martine Vik Magnussen drept. Politibetjent James Talbert fortalte at han fikk beskjed om å lete etter en savnet kvinne på den angitte adressen. Han fortalte at de først sjekket leiligheten og deretter tok de rutinemessig en sjekk i kjellerrommet på bygningen. Her, mellom rot og søppel, så de en menneskehånd stikke ut. Da tilkalte de forsterkninger.

Foreldre overvar høringen
Både faren og moren til Martine, Odd Petter Magnussen og Kristin Vik, overvar høringen og var sterkt preget. Her ble det lagt fram rundt 30 bilder fra kjellerlokalet og åstedet. Foreldrene fikk spørsmål om de ville se bildene. Doktor Paul Knapman fortalte dem at det ikke ville bli vist bilder av liket.

- Det kom noen nye opplysninger under høringen, blant annet dette med innholdet i blodet hennes. Men det endrer ingenting, sa Odd Petter Magnussen til et samlet pressekorps etter høringen.

Appell til drapsmistenkte
Han benyttet anledningen etter høringen til å komme med en appell til drapsmistenkte Farouk Abdulhak om å melde seg for britiske myndigheter.

- Slik kan vi få en rettssak, og familien min og jeg kan få fortsette med våre liv, sa han.

Martines mor, Kristin Vik, stilte opp til fotografering etter høringen, men avslo å gi noen kommentarer.

Ingen utleveringsavtale
Så langt har ikke britiske myndigheter lykkes med å få drapsmistenkte Farouk Abdulhak utlevert til Storbritannia, ettersom det ikke foreligger noen utleveringsavtale med Jemen.

Den jemenittiske rikmannssønnen Farouk Abdulhak er etterlyst av Scotland Yard og Interpol for drapet på Martine.

Den drapsmistenkte blir holdt i skjul av sin styrtrike far Shaher Abdulhak i den jemenittiske landsbyen Thabe.

Han bodde i blokka der Martine Vik Magnussen ble funnet drept og rømte Storbritannia via Egypt.

Etterforskningsleder Lee Presland kom etter høringen med en uttalelse til pressen:

- Jeg vil forsikre familiene om at Metropolitan Police gjør alt de kan for at rettferdigheten skal seire i denne saken, sa han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus