RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (Reuters)

- Historiens største mafiapågripelse

127 mafiamedlemmer pågrepet på én dag.
Sist oppdatert:

Det føderale politiet i USA (FBI) gjennomførte en storaksjon mot organisert kriminalitet på USAs østkyst torsdag.

Hele 127 medlemmer av den amerikanske mafiaen ble pågrepet i en rekke koordinerte aksjoner i New York City, Rhode Island og New Jersey.

Anklagene innebærer alt fra utpressing til drap. Lederen for én av de fem mafiafamiliene i New York skal være blant de arresterte.

USAs justisminister beskriver pågripelsene som den største enkeltstående FBI-aksjonen mot organisert kriminalitet gjennom tidene.

- Vi er forpliktet og bestemt på å utrydde disse kriminelle organisasjonene og stille medlemmene til rettslig ansvar, sa justisminister Eric Holder under en pressekonferanse i Brooklyn torsdag, melder BBC.

Det amerikanske justisdepartementet opplyste at mafiaforretningene har en negativ innvirkning på amerikansk økonomi.

- Det er en vedvarende trussel mot landets økonomi, lyder uttalelsen.

- Noen tror at organisert kriminalitet hører til fortiden. Men dessverre er det fortsatt folk som utpresser, truer og bedrar uskyldige amerikanere. Prisen som lovlige forretningsvirksomheter blir tvunget til å betale, vil til slutt ramme amerikanske forbrukere i hele landet, sa FBI-direktør Robert Mueller etter pågripelsene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere