Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: STR (Reuters)

- Historiens største mafiapågripelse

Reisetips med annonselenker

Nytt hotell i Oslo for den urbane og moderne reisende

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

127 mafiamedlemmer pågrepet på én dag.

Det føderale politiet i USA (FBI) gjennomførte en storaksjon mot organisert kriminalitet på USAs østkyst torsdag.

Hele 127 medlemmer av den amerikanske mafiaen ble pågrepet i en rekke koordinerte aksjoner i New York City, Rhode Island og New Jersey.

Anklagene innebærer alt fra utpressing til drap. Lederen for én av de fem mafiafamiliene i New York skal være blant de arresterte.

USAs justisminister beskriver pågripelsene som den største enkeltstående FBI-aksjonen mot organisert kriminalitet gjennom tidene.

- Vi er forpliktet og bestemt på å utrydde disse kriminelle organisasjonene og stille medlemmene til rettslig ansvar, sa justisminister Eric Holder under en pressekonferanse i Brooklyn torsdag, melder BBC.

Det amerikanske justisdepartementet opplyste at mafiaforretningene har en negativ innvirkning på amerikansk økonomi.

- Det er en vedvarende trussel mot landets økonomi, lyder uttalelsen.

- Noen tror at organisert kriminalitet hører til fortiden. Men dessverre er det fortsatt folk som utpresser, truer og bedrar uskyldige amerikanere. Prisen som lovlige forretningsvirksomheter blir tvunget til å betale, vil til slutt ramme amerikanske forbrukere i hele landet, sa FBI-direktør Robert Mueller etter pågripelsene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus