Nettavisen.no

Tips oss 468 30 050
Foto: STR (Reuters)

- Historiens største mafiapågripelse

127 mafiamedlemmer pågrepet på én dag.

Det føderale politiet i USA (FBI) gjennomførte en storaksjon mot organisert kriminalitet på USAs østkyst torsdag.

Hele 127 medlemmer av den amerikanske mafiaen ble pågrepet i en rekke koordinerte aksjoner i New York City, Rhode Island og New Jersey.

Anklagene innebærer alt fra utpressing til drap. Lederen for én av de fem mafiafamiliene i New York skal være blant de arresterte.

USAs justisminister beskriver pågripelsene som den største enkeltstående FBI-aksjonen mot organisert kriminalitet gjennom tidene.

- Vi er forpliktet og bestemt på å utrydde disse kriminelle organisasjonene og stille medlemmene til rettslig ansvar, sa justisminister Eric Holder under en pressekonferanse i Brooklyn torsdag, melder BBC.

Det amerikanske justisdepartementet opplyste at mafiaforretningene har en negativ innvirkning på amerikansk økonomi.

- Det er en vedvarende trussel mot landets økonomi, lyder uttalelsen.

- Noen tror at organisert kriminalitet hører til fortiden. Men dessverre er det fortsatt folk som utpresser, truer og bedrar uskyldige amerikanere. Prisen som lovlige forretningsvirksomheter blir tvunget til å betale, vil til slutt ramme amerikanske forbrukere i hele landet, sa FBI-direktør Robert Mueller etter pågripelsene.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker fullt navn fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å være anonym, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntakstilfeller vil vi publisere slike anonyme innlegg etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull!
Gunnar Stavrum, sjefredaktør