Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: MFH (Scanpix)

Tar datalagring til Stortingets presidentskap

Shopping med annonselenker

Opplevelsesgavene til han og henne

Oddsen med annonselenker

- Søderlund og Selnæs fortsetter seiersrekken

- Avtalen mellom Høyre og Ap er ikke behandlet i Stortinget på en forsvarlig måte, mener motstanderne av datalagring.

Useriøs saksbehandling, sier Frp, KrF, Venstre og SV. Nå tar de saken om datalagringsdirektivet til Stortingets presidentskap.

- Ikke forsvarlig
- Transport- og kommunikasjonskomiteen har foreløpig avgitt innstilling til datalagringsdirektivet (DLD). Avtalen mellom Høyre og Arbeiderpartiet har ikke blitt behandlet i komiteen på en forsvarlig måte. Dette skyldes at Høyre og Arbeiderpartiet har presset igjennom en fremdriftsplan som gjør at Stortinget ikke får et godt nok beslutningsgrunnlag i saken, heter det i en pressemelding fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe tirsdag.

Klager på saksbehandling
Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ber nå sine parlamentariske ledere om å klage saken inn for presidentskapet.

«Foruroligende opplysninger»

I pressemeldingen heter det at komiteen tirsdag mottok «oppsiktsvekkende og foruroligende opplysninger fra samferdselsdepartementet og justis- og politidepartementet». Der heter ifølge de fem partiene følgende:

Frykter svært høye kostnader
«Oppsummeringsmessig vil forslagene i avtalen mellom Arbeiderpartiet og Høyre medføre svært høye kostnader og være meget utfordrende å gjennomføre. Belastningen for tilbyderne vil avhenge av modell for kostnadsdeling. Dersom tilbyderne må dekke kostnadene knyttet til kryptering vil dette kunne få store konsekvenser for tjenestetilbudet og konkurransen i markedet. I dag dekkes tilbydernes merkostnader til drift av staten. Dersom det innføres strengere krav til sikkerhet bør staten dekke kostnaden til dette.»

- Svært bekymret
- Frp, KrF, V, SP, SV er svært bekymret for den praktiske gjennomføringen av avtalen mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Det er behov for å gå nærmere inn på disse momentene før beslutninger fattes i en så viktig sak, heter det fra datalagringsmotstanderne.

Representanter fra de fem partiene har kalt inn pressen til en orientering i Stortingets vandrehall klokka 13.15.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

comments powered by Disqus