Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: MFH (Scanpix)

Tar datalagring til Stortingets presidentskap

Promotion med annonselenker

FÅ IGJEN PÅ LAGER! Dingsen for deg som vil sove godt

Oddsen med annonselenker

Kritisk til VIFs talentbehandling: - Urettferdig

- Avtalen mellom Høyre og Ap er ikke behandlet i Stortinget på en forsvarlig måte, mener motstanderne av datalagring.

Useriøs saksbehandling, sier Frp, KrF, Venstre og SV. Nå tar de saken om datalagringsdirektivet til Stortingets presidentskap.

- Ikke forsvarlig
- Transport- og kommunikasjonskomiteen har foreløpig avgitt innstilling til datalagringsdirektivet (DLD). Avtalen mellom Høyre og Arbeiderpartiet har ikke blitt behandlet i komiteen på en forsvarlig måte. Dette skyldes at Høyre og Arbeiderpartiet har presset igjennom en fremdriftsplan som gjør at Stortinget ikke får et godt nok beslutningsgrunnlag i saken, heter det i en pressemelding fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe tirsdag.

Klager på saksbehandling
Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ber nå sine parlamentariske ledere om å klage saken inn for presidentskapet.

«Foruroligende opplysninger»

I pressemeldingen heter det at komiteen tirsdag mottok «oppsiktsvekkende og foruroligende opplysninger fra samferdselsdepartementet og justis- og politidepartementet». Der heter ifølge de fem partiene følgende:

Frykter svært høye kostnader
«Oppsummeringsmessig vil forslagene i avtalen mellom Arbeiderpartiet og Høyre medføre svært høye kostnader og være meget utfordrende å gjennomføre. Belastningen for tilbyderne vil avhenge av modell for kostnadsdeling. Dersom tilbyderne må dekke kostnadene knyttet til kryptering vil dette kunne få store konsekvenser for tjenestetilbudet og konkurransen i markedet. I dag dekkes tilbydernes merkostnader til drift av staten. Dersom det innføres strengere krav til sikkerhet bør staten dekke kostnaden til dette.»

- Svært bekymret
- Frp, KrF, V, SP, SV er svært bekymret for den praktiske gjennomføringen av avtalen mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Det er behov for å gå nærmere inn på disse momentene før beslutninger fattes i en så viktig sak, heter det fra datalagringsmotstanderne.

Representanter fra de fem partiene har kalt inn pressen til en orientering i Stortingets vandrehall klokka 13.15.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus