Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Iran Human Rights

Rahim er løslatt mot kausjon

Shopping med annonselenker

Topp 10 høstjakker for herre akkurat nå

Oddsen med annonselenker

I kveld er ett poeng perfekt

Asylsøkeren skal være tiltalt for å ha deltatt på møter i Norge før han ble tvangsreturnert.

Rahim Rostami kom til Norge som 17-årig asylsøker i 2008, men fikk endelig avslag på asylsøknaden av Utlendingsnemnda (UNE) høsten 2010.

I februar ble han tvangsreturnert fra Norge til Teheran og fengslet av iranske myndigheter. Rostami har sittet fengslet i det beryktede Evin-fengselet i Teheran, men er nå løslatt mot kausjon, melder Iran Human Rights.

- Kontakt med en fremmed makt
Ifølge organisasjonen er Rostami tiltalt for «å ha hatt kontakt med en fremmed makt og for propaganda mot nasjonens sikkerhet».

Kilder opplyser til organisasjonen at Rostamis asylsøknad i Norge og deltagelse i opposisjonelle møter i Norge er grunnlaget for tiltalen.

Rostami skal også være tiltalt for et annet forhold som stammer fra en tid tilbake før han søkte asyl i Norge. Ifølge Iran Human Rights’ opplysninger skal denne tiltalen angivelig ha vært årsaken til at Rahim i utgangspunktet søkte om opphold i Norge.

Rettssaken til Rahim starter i løpet av noen dager.

- Overvåker iranere i utlandet
- Den nye tiltalen mot ham skyldes hans deltagelse i opposisjonelle møter mens han var i Norge. Dette viser at iranske myndigheter overvåker aktiviteten til iranere i utlandet, og bruker det mot dem når de vender tilbake til landet, sier talsmann for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, i en uttalelse.

Amiry-Moghaddam sier til Nettavisen at norske myndigheter må ta hensyn til at iranske asylsøkere kan få konsekvenser i hjemlandet når de blir tvangsreturnert til Iran.

Les også: Må feire bursdagen i skrekkfengsel
Les også: - Rostami (19) var ikke dømt til døden
Les også: - Norge må ta selvkritikk
Les også: - Norge sendte 19-åring til torturfengsel

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus