Nettavisen.no

Tips oss 468 30 050

Breivik var medlem i Norsk forsvarsallianse

Ledelsen bekrefter at Anders Behring Breivik (32) var medlem av Norwegian Defence League (NDL).

- Vi har visst i et par dager at han har vært medlem i NDL under kallenavnet «Sigurd Jorsalfar». Det er fryktelig lenge siden han var medlem av NDL. Det er snakk om februar i år. Hvordan han forsvant, vet jeg ikke, sier pressetalsmann i NDL, også kalt Norsk forsvarsallianse, Ronny Alte, til Nettavisen.

Hele ledelsen i NDL, som er en søsterorganisasjon av den britiske English Defence League, ble skiftet ut etter en mislykket markering på Kontraskjæret i Oslo 9. Organisasjonens tidligere leder Lena Andreassen klarte bare å smale om lag ti tilhengere til markeringen.

- For oss nå er det vesentlig å bringe på det rene at han var medlem før vi overtok lederskapet etter 9. april, sier Alte.

Alte sier at Breivik tok et oppgjør med NDL i sitt manifest fordi han mente «organisasjonen var for snill».

Alte sier at NDL har i dag 1092 medlemmer.

Han understreker at NDL tar fullstendig avstand fra Breiviks handlinger.

- Et samlet NDL fordømmer terrorhandlingene den 22. juli 2011. En dato som for alltid vil stå som en sørgedag i Norges historie, opplyser NDL i en pressemelding.

Alte understreker at NDL har kvittet seg med det tidligere navnet Norsk forsvarsallianse.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker fullt navn fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å være anonym, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntakstilfeller vil vi publisere slike anonyme innlegg etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull!
Gunnar Stavrum, sjefredaktør