Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

- Innvandrere dratt ut av pub

Reisetips med annonselenker

Høstkampanje: Få en herlig weekend til utrolige priser

Oddsen med annonselenker

- Mardy Fish sørger for US Open-skrell

Linda Habberstad var (26) vitne til at nordmenn angrep to innvandrere på det groveste rett etter at terrorbomben smalt.

Episoden fant sted utenfor puben Cornern Sportsbar i Trondheimsveien i Oslo kort tid etter bomben sprengte regjeringskvartalet 22. juli. Habberstad satt hos en venninne og fulgte med på nyhetene da hun plutselig hørte aggressive skrik og tilrop utenfor leiligheten.

- Vi så ut av vinduet og fikk øye på tre ekstremt hissige nordmenn som høylytt anklagde to innvandrere for å stå bak terrorhandlingene. De to innvandrerne var blitt dratt på utsiden av puben og ble forsøkt trukket videre ut på gata etter genseren, sier hun.

Kjenner du til tilfeller av innvandrerhets etter terrorbombene? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Les også: - Ligner på jødehets

Stygge skjellsord
Habberstad var sikker på at episoden kom til å ende i slåsskamp. Det skjedde heldigvis ikke.

- Skjellsordene haglet og det var amper stemning, men de to fornærmede forholdt seg rolig og forsøkte å trekke seg unna. Folk strømmet raskt til og etter omtrent 10 minutter med ypping forsvant de tre nordmennene, forklarer hun.

- Hvordan reagerte du etter å ha vært øyenvitne til en slik episode?

- Jeg synes det er forkastelig å reagere slik. Selv om en del sikkert trodde at det var sannsynlig at utenlandske terrorister sto bak angrepet, så er det helt sykt å angripe totalt uskyldige mennesker. I tillegg reagerte jeg på den hissige tonen og all drittslengingen, sier hun.

Bekrefter episoden
Ansatte Nettavisen har pratet med bekrefter at det oppsto et voldsomt munnhoggeri kort tiden etter nyheten om bombingen i regjeringskvartalet ble kjent.

- En person inne på puben skrek til to utlendinger at han skulle drepe alt svart. Han ble kastet ut og siden har ikke sett han. Flere av gjestene blandet seg inn i situasjonen og enkelte forlot puben kort tid etterpå. Det var ganske dramatisk, men situasjonen ordnet seg i løpet av ti minutter, sier en ansatt til Nettavisen.

Kjenner du til tilfeller av innvandrerhets etter terrorbombene? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus