Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Montasje/Scanpix/Christian Bakken

- Nerdrum-dom er unødvendig brutal

Promotion med annonselenker

Denne dingsen trenger alle kontor

Oddsen med annonselenker

Leksand på kanten av stupet

- Dommen er vanærende for Nerdrum og uverdig for Norge, mener skatteprofessor Ole Gjems-Onstad.

Skatteprofessor Ole Gjems-Onstad mener gårsdagens dom mot Odd Nerdrum er unødvendig brutal, skriver VG.

- Mitt synspunkt er at du straffes hardere hvis du gjør noe mot staten enn mot dine medborgere. Andre førstegangsforbrytere på 67 år skulle for eksempel ha gjort svært grov vold for å ende opp med to års ubetinget fengsel. Dommen er vanærende for Nerdrum og uverdig for Norge, sier han til avisen.

Professoren poengterer likevel at straffeutmålingen i dommen er i samsvarer med rettspraksis.

Hardt ut mot Nerdrum
Partiet Rødt er ikke av samme oppfatning som Gjems-Onstad, og gikk knallhardt ut mot Odd Nerdrum etter at han onsdag ble dømt til to års ubetinget fengsel for å ha unndratt mer enn 10 millioner kroner fra beskatning.

Nerdrum selv mener at pengene ble lagt i en bankboks i Østerrike for å møte eventuelle søksmål. Det tror ikke Oslo tingrett på.

- Dette er en seier for velferdsstaten. Rike kunstnere skal også betale skatt, skriver leder Turid Thomassen i Rødt etter skattedommen.

- Folk som Nerdrum er den største trusselen
Hun mener videre at Nerdrum er en trussel mot Velferds-Norge:

- Velferdsstaten holdes oppe av deltagelse. Den største trusselen mot Velferds-Norge er verken innvandring, trygdemottakere eller eldrebølgen, men folk som Nerdrum. Folk som har råd til å betale, men sniker seg unna sin del av spleiselaget. Derfor må vi hindre skatteunndragelse, skriver hun.

Les hele saken her: Knallhard Nerdrum-kritikk

To år i fengsel
Onsdag meldte Nettavisen at Odd Nerdrum ble dømt til to års ubetinget fengsel for å ha unndratt over 10 millioner kroner fra beskatning i Norge.

Pengene kom fra salg av bilder i USA. Istedenfor å inntektsføre pengene i Norge, ble de lagt i en bankboks i Østerrike. Nerdrum selv mener at pengene ikke var hans, men at de først ble ført som inntekt etter at han flyttet til Island i 2002.

Les hele saken: To års fengsel for Nerdrum

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus