Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

- Politiet fikk beskjed om å vente

Reisetips med annonselenker

5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

Politibetjentene som først rykket ut etter melding om skyting på Utøya fikk beskjed om å observere og vente på beredskapstroppen.

De to politibetjentene som først kom til landsiden og fergeleiet ved Tyrifjorden etter melding om skyting på Utøya fikk ikke ordre om å dra til Utøya; de fikk beskjed om å observere, skaffe båter og vente på beredskapstroppen. Det skriver Dagbladet onsdag.

Bevæpnet med MP5
Avisa har snakket med flere kilder om innholdet i samtalene som gikk over sambandet i de dramatiske minuttene.

De to politibetjentene var på plass klokka 17.52, og de var bevæpnet med tohåndsvåpen, MP5.

Flere har stilt spørsmål ved politiets tolkning av «skyting pågår»-instruksen 22. juli og hvorfor man ikke straks rykket ut til Utøya, der Anders Behring Breivik først ble pågrepet klokka 18.27.

Fikk ordre fra aksjonsleder
De to politibetjentene fikk sine ordre fra aksjonslederen i Nordre Buskerud politidistrikt. Det skjedde innledningsvis mens aksjonsleder var på vei i bilen mot Utøya. Ifølge Dagbladet ga de over politiets analoge samband et bilde av situasjonen og beskrev skudd, røyk og ungdom i vannet - i og uten båter.

«Delta kommer om kort tid»
Mens politibetjentene var på plass ved fergeleiet, fikk de beskjed om at beredskapstroppen Delta var på vei. De fikk beskjed om å ta imot båter med ungdommer og ta kontroll over bilen til gjerningsmannen. Deretter fikk de beskjed om å skaffe båter til beredskapstroppen.

«Delta kommer om kort tid. Jobb med å skaffe båter til Delta», var beskjeden som ble gitt ifølge Dagbladet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus