Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: MAGNE TURØY (Bergensavisen AS)

TV2-kvinner får voldsalarm

Promotion med annonselenker

Virtual reality til under femtilappen

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

TV2 kjøper overfallsalarm til sine kvinnelige ansatte.

(Bergensavisen): - Jeg jobber mye kveld, og går hjem rundt midnatt, forteller sportsanker Susanne Wergeland.

Hun bruker omlag 20 minutter på gåturen hjem.

- Jeg har faktisk vært utsatt for blotting en gang på vei hjem. Plutselig dukket det opp en splitter naken mann foran meg ved Muséhagen, forteller Wergeland.

Hun snakket i telefonen da blotteren dukket opp, og ble rådet til å løpe.

- Det var en ganske ubehagelig opplevelse, så det er fint at vi får overfallsalarm på jobben. Den skal jeg ha med meg hver kveld, sier sportsankeret.

- Vi har mange unge jenter som jobber turnus og slutter på jobb sent om kvelden. Vi kan ikke følge dem hjem, men vi kan bry oss. En overfallsalarm er en ganske billig forsikring. Som arbeidsgiver kan vi ikke overse voldtektsproblematikken, sier initiativtaker Camilla Mowinckel, logistikkansvarlig på TV2-sporten, til Bergensavisen.

Mowinckel er skremt over voldtektsbølgen som rammer hovedstaden.

- En overfallsalarm er et svært enkelt tiltak og reduserer sjansen for å bli voldtatt. Jenter skal kunne gå trygt på gaten uten å bekymre seg for voldtekt, sier Mowinckel.

I går gikk hun til innkjøp av 30 overfallsalarmer som hun delte ut til unge kvinnelige ansatte på desken på TV2 i Bergen. Noen alarmer skal sendes videre til Oslo.

Deskreporter Ingrid Halstensen er også glad for å få utlevert voldsalarm.

- Jeg sykler hjem til Sandviken nesten hver eneste natt. Kjæresten min har kjøpt pepperspray til meg fra før, men jeg skal selvfølgelig bruke alarmen. Kanskje jeg kan ha den på styret, sier Halstensen.

Overfallsalarmen er like liten som en nøkkelhank. Den gir fra seg en ulende lyd på 110 desibel for å skape oppmerksomhet.

- Lyden vil nok skremme potensielle gjerningsmenn. Alarmen gir ikke absolutt trygghet, men den vil nok ha en forebyggende effekt, tror Mowinckel.

Den siste tiden har Oslo vært rammet av en bølge av overfallsvoldtekter.

Natt til søndag skal en 18 år gammel kvinne ha blitt voldtatt i Vaterlandsparken i Oslo sentrum. Det var årets 49. overfallsvoldtekt i hovedstaden. Politiet leter nå etter to gjerningsmenn.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus