Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Bildene er gjengitt med tillatelse fra Christensens familie.
Bildene er gjengitt med tillatelse fra Christensens familie. (Privat)

Smykkene borte på dødsleiet

Reisetips med annonselenker

Det råeste hotellsalget akkurat nå

Oddsen med annonselenker

18-åringen forbløffet Tippeliga-eksperten: - Har vært enorm

Kun timer før 94 år gamle Hjørdis døde på Ahus bar hun disse smykkene. Nå er de sporløst borte og politiet har iverksatt etterforskning.

Disse bildene, som er gjengitt med tillatelse fra avdødes familie, viser hendene til Hjørdis Christensen (94) kun timer før hun døde på Ahus.

Da hun skulle stelles kort tid etter dødsfallet var smykkene borte. Det var VG som ført omtalte saken mandag.

Romerikes Blad har vært i kontakt med avdødes familie, de spør seg nå hvordan det er mulig at verdisakene til den bevisstløse kvinnen kunne forsvinne mens hun lå på enerom på sykehuset.

- Noen har stjålet tingene fra en kvinne som lå på dødsleiet eller allerede var død. Vi er opprørte og synes dette er forferdelig leit, sier Christensens niese, Rutt Turner til VG.

Har du opplevd lignende saker? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no.

Satt ved hennes side

94 år gamle Hjørdis Christensen fra Lørenskog ble lagt inn på Ahus etter at hun ble funnet bevisstløs hjemme i leiligheten sin på Lørenskog av hjemmesykepleien lørdag 3. september.

Fra søndag og fram til onsdag satt Rutt Turner og hennes datter Kaja ved hennes side. 94-åringen var bevisstløs og ifølge familien hadde hun fått en alvorlig hjerneblødning.

Kun timer etter at de forlot henne onsdag, døde hun. Da Rutt og datteren reiste hadde hun fortsatt smykkene på hendene.

- Vi tok bilder av hendene hennes for å ha med oss et minne. Hun var glad i å pynte seg, forteller Rutt Turner til Romerikes Blad.

Sykehuset har til familien opplyst at smykkene ikke var på 94-åringen da hun ble stelt etter dødsfallet ved 04-tida natt til torsdag.

Etterforskes av politiet

Til Romerikes Blad understreker Rutt Turner at det ikke er verdiene som betyr noe for familien.

- Dette handler om etikk og moral. Det er rett og slett uverdig å bli robbet på en sånn måte. Jeg synes det er veldig, veldig trist, sier Turner.

Politibetjent Gjermund Hage ved Lørenskog lensmannskontor forteller at saken er anmeldt og nå under etterforskning.

- Vi vil foreta de undersøkelsene vi kan gjøre, sier Hage til VG.

Kommunikasjonsrådgiver ved Ahus, Bjørn Hødal opplyser til samme avis at han synes episoden er beklagelig og lei. Han forteller at sykehuset på bakgrunn av politiets etterforskning og sykehusets egen gjennomgang av saken vil se på om det er noe i sykehusets rutiner som må endres.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus