RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

Lysbakken vil ha pappagrupper

Sist oppdatert:
Statsråd Audun Lysbakken (SV) vil ha offentlig arrangerte pappagrupper slik at fedre kan møtes og dele erfaringer i pappaperm.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken vil ha offentlig arrangerte pappagrupper slik at fedre kan møtes og dele erfaringer når de har pappaperm. Høyre kaller forslaget for sludder, skriver NRK.

- Like viktig for menn
Lysbakken ønsker at tilbudet til menn skal bli bedre.

- Mens mødre har mange tilbud og mange muligheter til å møtes, så har fedre få slike muligheter i dag. Det å kunne dele erfaringer, få økt selvtillit og ha et sosialt fellesskap i permisjonen, tror jeg er like viktig for menn som for kvinner, sier han til nettstedet.

Statsråden kunne selv tenke seg å være med i en papparing, og han tror mange fedre kan tenke seg det samme.

- Dette er sludder
Forslaget blir ikke godt mottatt av Høyre, og stortingsrepresentant og nybakt pappa Nikolai Astrup synes det er grenser for hva staten skal bruke penger på.

- Dette synes jeg er det reneste sludder. Fedrene er i en helt annen situasjon enn det mødrene er i når de akkurat har vært igjennom en fødsel. Jeg kan ikke se at dette er en statlig oppgave, sier han til NRK og konstaterer at han fint skal klare å finne andre ferske fedre uten statens hjelp og finansiering.

- Gjelder på alle samfunnsområder

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken presenterer tirsdag klokka 12 «Likestilling 2014» - regjeringens handlingsplan for likestilling mellom kjønnene. Handlingsplanen er et sentralt ledd i regjeringens arbeid med å sikre reell likestilling mellom kjønnene, heter det fra departementet. Det er første gang på tjue år at regjeringen legger frem en handlingsplan for likestilling som gjelder på alle samfunnsområder.

(Kilde: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere