Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Petros Giannakouris (Ap)

Fattige grekere forlater sine barn

Promotion med annonselenker

Årets påskesalg er i gang: Dette sparer du penger på

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Krisen i Hellas har ført til at noen fattige foreldre gir opp det kjæreste de har - sine egne barn.

To uker før jul fant en barnehageansatt i den greske hovedstaden Aten en lapp med en beskjed hos et to år gammelt barnehagebarn, melder BBC.

«Jeg kommer ikke til å hente Anna i dag fordi jeg ikke har råd til å forsørge henne. Vær snill og ta godt vare på henne. Beklager. Hennes mor,» lyder beskjeden.

- Mange blir forlatt
Dette er dessverre ikke det eneste tilfellet av foreldre som forlater sine barn i Hellas som følge av fattigdommen.

Den ortodokse presten, fader Antonios, driver et ungdomssenter i en fattig bydel av Aten. I løpet av de to siste månedene har han funnet fire barn som var forlatt på dørterskelen hans. Ett av barna var bare noen dager gammelt.

- Hundrevis av tilfeller
Et annet barn, Natasha (2), ble tatt med til Antonios' ungdomssenter av moren for et par uker siden. Kvinnen sa at hun var arbeidsledig og hjemløs og trengte hjelp.

Kvinnen forsvant sporløst og etterlot sin datter på senteret.

- I løpet av det siste året har vi hatt hundrevis av tilfeller med foreldre som ønsker å overlate sine barn hos oss fordi de kjenner oss og stoler på oss, sier fader Antonios til BBC.

- De sier at de verken har penger, husly eller mat til barna sine, så de håper at vi kan forsyne dem med det de trenger, sier han.

- Aldri opplevd at de blir forlatt
Presten sier at slike forespørsler også forekom før krisen inntraff i Hellas, men han understreker at han aldri opplevde at barn simpelthen ble forlatt.

En annen hjelpeorganisasjon har vært i kontakt med et foreldrepar som hadde tvillingene sine innlagt på sykehus for å motta behandling for feilernæring. Moren var også feilernært og kunne dermed ikke brystføde barna sine.

Familiebånd i Hellas er svært viktig, og det å mislykkes med å forsørge sine egne barn er sosialt uakseptabelt. Mange analytikere sammenligner nå situasjonen i Aten med utviklingsland.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus