Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Rekordstort medlemstall i AUF

Promotion med annonselenker

Dette bør alle skaffe seg

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

Arbeiderpartiets politiske ungdomsorganisasjon AUF registrerte i fjor sitt høyeste medlemstall på flere år.

I 2011 var 13.800 registrert som medlemmer i organisasjonen, mot 9.600 året før, ifølge en pressemelding fra AUF. Dermed har det vært en økning på rundt 4.200 medlemmer sammenlignet med 2010. I 2003 hadde organisasjonen om lag 6.500 medlemmer og har dermed mer enn doblet seg på åtte år.

- Dette viser at norsk ungdom har tatt ansvaret og sørget for mer demokrati i praksis, sier AUF-leder Eskil Pedersen pressemeldingen fra ungdomspartiet.

Ungdomsorganisasjonen regner bare de som har betalt medlemsavgift i løpet av 2011, som medlemmer.

- Vi kommer spesielt til å kreve klimahandling fra vår egen regjering og en mer human asylpolitikk. Økt medlemstall gjør også at vi kan ta kampen mot rasisme og for et mangfoldig samfunn med forsterket kraft, sier Pedersen.

Samtidig gleder AUF seg over en tverrpolitisk økning i ungdomsengasjementet.

- Selv om vi er konkurrenter, så er vi også glad for at de andre ungdomspartiene opplever en økning i sine medlemstall. Dette bekrefter enda en gang at det politiske Norge ikke lar seg true til taushet av vold og terror, men at ungdom står opp for demokrati og et åpent Norge, sier Eskil Pedersen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus