Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Alley, Ned (Scanpix)

- Dette er utenfor normal tenkning

Shopping med annonselenker

Kleskuppene du gjør nå, mann

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

- Dette er helt uakseptable koblinger, sier KrF-leder Knut Arild Hareide om påstandene om Utøya-massakren og Guds straff.

Den bibelkonservative foredragsholderen og forfatteren Per Haakonsens uttalelser på et foredrag i KrF-regi i Sarpsborg vekker sterke reaksjoner.

KrF-leder Knut Arild Hareide sier til Nettavisen at han tar avstand fra påstandene om at massakren på AUFs sommerleir kan sees i lys av norsk Israel-politikk og være et uttrykk for Guds vrede.

- Dette er helt uakseptable koblinger. Det som skjedde på Utøya i fjor sommer var helt meningsløst og ingenting annet, sier Hareide.

Han sier han forstår at uttalelsene fra foredragsholder Per Haakonsen kan såre.

- Jeg håper folk ser at dette er oppfatninger som er utenfor normal tenkning. Jeg har aldri opplevd at noen har trukket en slik parallell i KrF-sammenheng eller møter jeg har vært på. Jeg ser av avisomtalen at det også var flere i KrF som reagerte, sier han.

- Men lederen for Sarpsborg KrF sier hun forstår Haakonsens poeng. Hva sier du til hennes uttalelse?

- Den tar jeg helt avstand fra, sier Hareide, som sier at KrF-ledelsen vil ta kontakt med lokallaget i Sarpsborg og formidle dette synspunktet.

Hareide sier han ikke kjenner til Per Haakonsen fra før.

Til Nettavisen sier Per Haakonsen selv at han betrakter seg som en bibelkonservativ Israel-venn og at synspunktene han formidler er i tråd med det Bibelen forkynner om en Gud som både kan vise kjærlighet, men også straffe.

Haakonsen sier han er overrasket over at Hareide ikke har hørt om denne diskusjonen tidligere.

- Da leser han ikke avisen Dagen der jeg hadde en kronikk i fjor høst, og der dette har vært en diskusjon i spaltene, sier han.

Les hele skandaletalen her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus