Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Tsvangirayi Mukwazhi (Ap)

- Jeg har dødd flere ganger enn Jesus

Reisetips med annonselenker

Kun denne helgen: Nå sparer du tusenvis på hotellovernatting

Oddsen med annonselenker

Nå er han lei den «forbanna sammenligningen»

Bursdagsbarnet skravler i vei og «sammenligner» seg selv med Guds sønn.

Den omstridte presidenten i Zimbabwe, Robert Mugabe, fyller 88 år tirsdag. Han har styrt landet med jernhånd i 32 år, og søker gjenvalg før året er omme.

Det går rykter om at Mugabe ønsker å ha gjenvalg fordi helsetilstanden hans stadig blir forverret. Ifølge Wikileaks-lekkasjer fra 2008, så hadde Mugabe prostatakreft og mindre enn fem år igjen å leve.

- Jeg har slått Jesus
Selv avviser han påstanden om kreft, og spøker med at han har dødd og gjenoppstått fra de døde.

- Jeg er frisk som en fisk, sier han i et intervju med den statsstyrte radiokanalen i forkant av bursdagen.

- Jeg har dødd mange ganger. Jeg har faktisk slått Jesus Kristus fordi han døde bare én gang og gjenoppsto én gang, sier Mugabe, som er en tilhenger av Den romersk-katolske kirken.

88-åringen hevder han har god helse, og at han står opp klokken 05.00 hver morgen for å trene.

- Det er ting man må gjøre for en selv. Ikke drikk og ikke røyk. Man må trene og spise grønnsaker og frukt, sier han til Radio Zimbabwe.

Menneskerettighetsbrudd
Mugabe er anklaget for en rekke brudd på menneskerettighetene under sitt styre. Deriblant anklages han for å ha beordret militæret og militsen til å angripe opposisjonens tilhengere under valget i 2008.

Dette førte til at opposisjonsleder Morgan Tsvangirai trakk seg fra valget. Etter hvert sluttet Tsvangirai seg til en maktposisjon i en samlingsregjering med Mugabe.

Kilder: The Telegraph, BBC.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus