Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN (Afp)

- Vi skal stille dette kriminelle regimet til ansvar

Shopping med annonselenker

Årets høstfavoritter til herre

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Verdenssamfunnet forsterker kritikken mot regimet i Syria etter likvidasjoner i Homs.

17 personer skal ha blitt likvidert idet syriske styrker inntok Baba Amr i Homs torsdag, melder NTB via AFP.

Vekker bekymring i FN
FNs høykommissær for menneskerettigheter er blant dem som uttrykker bekymring.

- Vi er urolige over rapporter som er begynt å komme fra Baba Amr-distriktet i Homs etter at syriske styrker overtok kontrollen i går, sier Rupert Colville, talsmann for FNs høykommissær for menneskerettigheter.

Høykommissæren har mottatt meldinger om at det torsdag ble gjennomført flere utenomrettslige henrettelser, men meldingene er ikke bekreftet.

Høykommissæren minnet fredag syriske myndigheter om folkeretten, som er internasjonale regler for hvordan partene skal opptre i krig og konflikt.

- Det er blitt begått nok forbrytelser i Syria det siste året, sier Colville.

Cameron hardt ut mot Assad
27 EU-ledere som fredag avsluttet et to dager lang samling i Brussel, samlet seg om en uttalelse om at regimet i Syria må stilles til ansvar.

Storbritannias statsminister David Cameron gikk hardt ut og sa at Syrias president Bashar al-Assad vil måtte svare for sine brudd på folkeretten.

- Det som teller er å samle bevis slik at vi kan stille dette kriminelle regimet til ansvar og forsikre oss om at de må svare for de kriminelle handlingene de har begått overfor sitt eget folk, sa Cameron til reportere i forbindelse med et EU-møte i Brussel melder CNN.

Cameron beskriver en voksende humanitær krise og krever at humanitær hjelp må slippes inn i Homs og andre byer.

Hjelpesending til Homs
En konvoi med hjelpsesendinger fra Røde Kors ankom fredag Homs med forsyninger til Baba Amr-området. Her har de vært utsatt for tungt bombardement fra regjeringsstyrker de siste ukene, melder BBC News.

Av de 100.000 som vanligvis bor i Baba Amr, skal det nå bare være noen få tusen igjen.

Hjelpesendingen fra Røde Kors inneholder mat, medisiner, tepper, spedbarnsmelk og annet utstyr.

Se David Cameron kommentere situasjonen i Syria på Telegraph.co.uk.

- Avfyrte granat mot demonstranter

Minst ti mennesker skal ha blitt drept da syriske sikkerhetsstyrker avfyrte en granat mot demonstranter i byen Rastan fredag.

Det opplyser den syriske eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights.

Rastan ligger i provinsen Homs, ikke langt fra byen Homs, som er blitt et symbol for opprøret mot president Bashar al-Assad og hans regimet.

En filmsnutt på YouTube viser kroppsdeler som fraktes i en lastebil og en kropp uten hode. Opptaket gir ikke svar på hvor mange som er drept. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus